„Green Week” – noi valente ale trend-ului eco

ONG Mare Nostrum organizeaza, cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului (5 iunie), evenimentul „Green Week” care se va desfasura in perioada 31 mai–5 iunie 2011. Printre activitatile care vor avea loc, in cadrul acestui eveniment, se numara: un concurs de origami si quilling, un concurs de tip treasure hunt, dezbateri pe teme de mediu si o tombola cu premii pentru cei care colecteaza responsabil ulei vegetal uzat.

Prima activitate din cadrul evenimentului, care va avea loc pe data de 31 mai in Tomis Mall, este concursul de origami si quilling. Competitia se adreseaza prescolarilor si vizeaza realizarea unor figurine, având ca tematica natura inconjuratoare. Concomitent, artisti handmade vor sustine o demonstratie a acestor tehnici pentru cei prezenti. De asemenea, pe data de 2 iunie, elevii de scoala generala se vor întrece intr-un concurs de tip vanatoare de comori in aer liber, actiune care se va desfasura in cadrul Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii Constanta.

Cea de-a treia activitate se adreseaza liceenilor si va avea loc pe 4 iunie la Liceul Teoretic „Ovidius”. In cadrul acestei actiuni, tinerii liceeni vor fi implicati in ateliere distractiv–educative si vor participa la dezbateri pe teme de mediu, analizand probleme controversate din multiple perspective. Rezultatele acestora se vor transforma in rezolutii sau planuri de actiune. Activitatea care va incheia evenimentul „Green Week” se adreseaza intregii comunitati locale si consta intr-o actiune de colectare a uleiului vegetal uzat. Constantenii sunt asteptati duminica, 5 iunie, in intervalul 15.00–17.00, în Tomis Mall Constanta (etaj 3) pentru a preda uleiul rezidual care le ramane de la gatit. Pentru fiecare jumatate de litru de ulei vor primi cate un bilet la tombola organizata de ONG Mare Nostrum, avand astfel sansa de a castiga unul dintre premiile puse în joc.

„Acest eveniment s-a bucurat de succes in anii anteriori. De aceea, speram ca si anul acesta sa mobilizeze cat mai multi oameni, iar implicarea publicului sa fie peste asteptari. In cadrul acestei editii, copiii si adolescentii vor invata, prin intermediul jocului, ca a fi eco e benefic si, mai ales, distractiv. La sfarsitul concursurilor participantii vor primi diplome si materiale Mare Nostrum. De asemenea, colectarea uleiului vegetal uzat este o alta activitate draga noua, o activitate pe care incercam sa o permanentizam, sa o transformam intr-o practica uzuala. Ne dorim ca cetatenii sa faca dovada implicarii si a responsabilitatii lor fata de mediu venind in numar cat mai mare la activitatea de pe 5 iunie, pentru a ne preda uleiul rezidual colectat”, a declarat Andreea Ionascu, coordonator proiecte ONG Mare Nostrum.

Editia de anul acesta a evenimentului Green Week isi propune implicarea unui public cât mai variat în actiuni de informare si constientizare a problemelor cu care se confrunta mediul.

Parteneri: Tomis Mall Constanta, Radio Constanta si Constanteanul.com

Comentariile sunt inchise