„Think Green: Targul eco” – alternative pentru un stil de viata responsabil

ONG Mare Nostrum a desfasurat la sfarsitul saptamanii trecute evenimentul „Think Green: Targul eco”. Acesta a avut loc in curtea Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii Constanta si s-a adresat artistilor handmade, dar si comunitatii locale.

Evenimentul a urmarit cresterea gradului de constientizare a comunitatii locale cu privire la modul in care produsele handmade pot reprezenta o solutie de a fi eco in fiecare zi. Artistii participanti au incercat sa promoveze ideea reutilizarii materialelor, prin transformarea lor in obiecte de arta, ca exemplu de comportament responsabil fata de mediu. Ca urmare a donatiei de participare a artistilor a fost stransa suma de 1340 de lei. Aceste fonduri vor fi folosite pentru achizitionarea materialelor suport pentru institutiile de invatamant care se vor implica in concursul „Si eu colectez separat uleiul vegetal uzat!” din anul scolar 2011–2012.

Implicarea artistilor handmade in cadrul evenimentului a fost destul de mare, avand in vedere faptul ca la targ s-au inscris 35 de artisti. Obiectele eco, creatie proprie, au fost expuse, spre vanzare, banii obtinuti ramanandu-le artistilor participanti. Doresc sa mentionez faptul ca donatia de participare urmeaza a fi folosita de Mare Nostrum doar pentru concursul amintit. Din punctul nostru de vedere a fost un eveniment reusit. Speram sa avem posibilitatea de a-l permanentiza, la fel ca pe alte evenimente ale noastre. Le multumim, pe aceasta cale, participantilor si speram ca ne vor fi alaturi si la anul. Nu ii uitam, insa, nici pe oamenii minunati de la Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii Constanta, care ne-au pus bucurosi spatiul la dispozitie si care ne ajuta de cate ori avem nevoie ”, a declarat Andreea Ionascu, coordonatorul evenimentului.

Scopul evenimentului a fost de a promova alternative la indemana oricui, pentru un stil de viata prietenos cu mediul.

Parteneri: Radio Constanta, Constanteanul.com, ziarul Alb Negru si Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii Constanta

Comentariile sunt inchise