„Think Green: Targul eco” sau cum sa refolosesti prin arta

ONG Mare Nostrum va desfasura sambata si duminica, 10–11 septembrie 2011, incepand cu ora 10.00, evenimentul „Think Green: Targul eco”. Acesta va avea loc in curtea Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii Constanta si se adreseaza artistilor handmade, dar si comunitatii locale.

In cadrul acestuia, vor fi expuse, spre vanzare, produse handmade, targul urmarind sa creasca nivelul de de constientizare al comunitatii locale in ansamblu, cu privire la modul in care pot fi identificate noi solutii de a fi eco in fiecare zi.

Artistii handmade participanti vor promova atat reutilizarea materialelor, prin transformarea lor in obiecte de arta, cat si alegerea unor produse sustenabile si durabile pentru un stil de viata responsabil. De asemenea, acestia vor face o demonstratie a modului in care un artist handmade poate sa diminueze impactul negativ asupra mediului inconjurator, prin insasi natura activitatii sale.

Suntem entuziasmati de eveniment, mai ales ca este primul de acest gen organizat în Constanta. Suntem incantati si de faptul ca multi artisti handmade au raspuns afirmativ invitatiei noastre.  Mai mult, fondurile, obtinute in urma donatiei de participare a artistilor, vor fi utilizate pentru achizitionarea materialelor suport (premii, materiale didactice, jocuri si brosuri) pentru institutiile de invatamant care vor fi implicate in concursul „Si eu colectez separat uleiul vegetal uzat!”, din anul scolar 2011–2012. Asadar, ii invitam la eveniment pe toti iubitorii de arta si produse eco, targul fiind si o modalitate foarte buna de a le face celor dragi un cadou inedit”, a declarat Andreea Ionascu, coordonatorul evenimentului.

Scopul evenimentului este de a promova alternative la indemana oricui, pentru un stil de viata prietenos cu mediul.

Parteneri: Radio Constanta, Constanteanul.com, ziarul Alb Negru si Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii Constanta

Leave a Reply