6.07.2011:Vara asta se poarta turistul informat si bine crescut

Organizatia ecologista Mare Nostrum, impreuna cu sponsorul Coca–Cola Hellenic si partenerul Dayan Impex S.R.L, anunta lansarea campaniei “Litoral Curat 2011”. Aceasta se afla la cea de-a saptea editie si se va desfasura in perioada iulie–octombrie 2011 pe doua plaje de pe litoralul romanesc.

Aceasta se afla la cea de-a saptea editie si se va desfasura in perioada iulie–octombrie 2011 pe doua plaje de pe litoralul romanesc.

Editia de anul acesta a campaniei “Litoral Curat” continua actiunile de informare, constientizare si educare a constantenilor si turistilor de pe litoral. In cadrul campaniei, va fi accentuata necesitatea colectarii deseurilor numai in zonele special amenajate, dar si importanta reciclarii materialelor recuperabile.

In acest scop, vor fi instalate doua centre de informare, dintre care unul va fi amplasat pe plaja Modern. In ceea ce priveste cel de-al doilea centru, acesta va fi stabilit în perioada urmatoare. Actiunile de constientizare vor fi realizate cu sprijinul voluntarilor, care au beneficiat in prealabil de un curs de instruire. Acestia vor informa si educa turistii cu privire la adoptarea unui comportament responsabil si prietenos fata de mediul inconjurator si, mai ales, fata de plaja si mare. Turistii, care vor arunca selectiv deseurile la cosurile de gunoi, vor putea participa la tombola organizata de Mare Nostrum si vor avea sansa de a castiga unul dintre premiile puse in joc.

Editia de anul acesta este o continuare a actiunilor noastre desfasurate pe linia protejarii zonei costiere romanesti si a implementarii conceptului de colectare selectiva in special in rândul turistilor. Voluntarii nostri vor fi prezenti la cele doua centre de informare miercuri si joi in intervalul 14.00–18.00, in timp ce de vineri pana duminica pot fi gasiti intre orele 10.00 si 18.00. De asemenea, persoanele care vor da dovada de responsabilitate, vor putea participa la tombolele desfasurate în cele doua centre, tombole organizate zilnic incepand cu ora 17.00. Totodata, operatorii de plaja si agentii economici implicati in procesul de salubrizare si colectare a materialelor reciclabile vor primi din partea Mare Nostrum materiale informative care sprijina campania. Doresc sa mentionez ca un rol deosebit il joaca partenerii si sponsorii nostri care au inteles importanta acestui demers si ne-au sustinut in fiecare an”, a declarat Mihaela Candea, director executiv ONG Mare Nostrum.

Proiectul “Litoral Curat” se adreseaza atat turistilor care vor fi prezenti pe litoral, locuitorilor din zona costiera romaneasca, administratiei locale, cat si agentilor economici implicati in procesul de salubrizare si colectare a materialelor reciclabile.

Partener: Dayan Impex S.R.L

Parteneri media: Radio Constanta, Constanteanul.com si ziarul Alb–Negru

Marcela Roman

Responsabil PR

Mare Nostrum ONG

Leave a Reply