A avut loc prima editie a Festivalului Eco Handmade “Think Green” 2012

Mare Nostrum multumeste tuturor vizitatorilor pentru participarea la prima editie a Festivalului Eco Handmade “Think Green 2012”, ce a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute, la Complexul Muzeal de stiinte ale Naturii – Delfinariu Constanta.

Ne-am bucurat de prezenta a peste 200 de constanteni si turisti care au ales sa-si petreaca timpul liber alaturi de prieteni si de familie intr-un cadru natural, fie admirand jocurile delfinilor, vizitand rezervatia naturala, pasarile exotice sau tarabele cu multitudinea de accesorii handmade. Sa nu uitam de mirosul de cafea proaspata, realizata “la nisip”, evident in mod ecologic, oferita de catre Coffee House, si care a invaluit atmosfera  inca de la intrarea in incinta complexului.

La festival au participat un numar de 12 artisti handmade care au expus spre vanzare o gama variata de accesorii: bratari, coliere, brose create din diverse materiale si cu un colorit variat, cercei, posetute textile sau din piele, precum si alte bijuterii. Din donatiile de participare platite de catre artistii handmade prezenti a fost stransa suma de 1570 lei, fonduri ce vor fi folosite in beneficiul institutiilor de învatamant cu care Mare Nostrum colaboreaza. De asemenea, “vizitatorii au fost foarte receptivi la ideea de donatii pentru delfini si, chiar daca sumele stranse s-au ridcat la doar 158 lei, ne bucuram si multumim acestor persoane pentru deschiderea si sensibilitatea lor din ce in ce mai mare fata de problemele de mediu, precum si fata de problemele delfinilor din Marea Neagra. Aceste fonduri vor fi folosite mai departe de catre ONG Mare Nostrum pentru continuarea activitatilor de monitorizare si conservare a delfinilor”, a declarat Andreea Ionascu, coordonator de proiect la ONG Mare Nostrum.

ONG Mare Nostrum considera ca prin organizarea Festivalului Eco Handmade “Think Green”, turistii si locuitorii Constantei au fost cu un pas mai aproape de natura, de ideea responsabilitatii fata de resursele naturale, de o grija crescanda fata delfini si de problemele cu care se confrunta acestia. Tot cu aceasta ocazie multumeste în mod deosebit Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii pentru gazduire si colaborare.

Urmatoarele doua editii ale targurilor din cadrul Festivalului vor avea loc în aceeasi locatie, pe datele de 28-29 iulie si 25-26 august. Organizatorii au început deja pregatirile pentru a aduce noi surprize viitorilor participanti.

 

 

Roxana Gemai

RESPONSABIL PR

ONG MARE NOSTRUM

 

Comentariile sunt inchise