A ignora sau a preveni pericolele pentru sanatate

Este important sa ne protejam sanatatea si sa nu ne rezumam doar la tratarea problemelor cand este deja tarziu!
Laboratorul de analize medicale, din cadrul “Centrului Medical Matei Basarab” dispune de toate facilitatile necesare acordarii unei asistente medicale de specialitate la cele mai moderne standarde de calitate. Situat intr-o cladire moderna, cu spatii de lucru generoase, flux unidirectional de prelucrare a probelor biologice, dotat cu aparatura si echipamente de lucru, avind certificate ISO recunoscute, laboratorul poate raspunde celor mai exigente cerinte de functionare.
Centrul Medical Matei Basarab va ofera analize medicale pentru:
– Hematologie, Biochimie, Serologie, Boli autoimmune, Boli infectioase, Biologie Moleculara PCR, Markeri tumorali, Markeri virali, Hormoni, Microbiologie etc.
Va oferim informatii cu privire la analizele oferite:
-O inovatie in diagnosticarea poliartritei reumatoide este determinarea nivelului de anticorpi pentru peptidul ciclic citrulinat, acesta fiind un marker mai sensibil si mai specific decat factorul reumatoid.
Printr-un proces in trei etape s-a ajuns la o genereratie de anticorpi anti CCP cu 5% mai sensibila decat a doua generatie, si deci la o analiza mai sigura.
-Disfunctionalitatile in coagularea sangelui sunt denumite in termeni medicali ca trombifilii. Tromboza este un termen medical utilizat pentru definirea ocluziei unui vas de sange, determinata de un cheag aparut ca urmare a disfunctionalitatilor in coagulare. Aceste disfunctionalitati pot fi agravate de predispozitia genetica, crescand riscu
Centrul Medical Matei Basarab a introdus determinarea simultana, la nivel genetic a mutatiilor ce apar la nivelul Factorului V, Factorului II si genei MTHFR, toate acestea fiind posibile cauze de trombofilie.
Pentru cuplurile cu probleme de fertilitate propunem o noua analiza: Inhibina B
Principala functie a acestui hormon consta in reglarea gametogenezei printr-un mecanism de feed-back negativ exercitat asupra productiei de FSH. Numeroase studii atesta utilitatea determinarii de inhibina B ca marker endocrin pentru monitorizarea functiei gonadale la ambele sexe.
-La femei nivelurile sanguine ale inhibinei B sunt considerate a fi direct legate de rezerva ovariana si pot furniza informatii despre functionarea ovarelor. La barbati Inhibina B este puternic corelata cu spermatogeneza. Inhibina B este produsa de celulele Sertoli testiculare la barbati si de catre celulele granuloasei foliculului ovarian la femei.
Studiile efectuate au demonstrat ca nivelurile de inhibina B din faza foliculara a ciclului menstrual indica numarul de ovocite care vor fi recuperate dupa tratamentele de stimulare hormonala. O valoare crescuta a inhibinei B este asociata cu o rezerva ovariana mai buna si cu un numar mai mare de foliculi (respectiv ovocite) dezvoltati ca raspuns la stimularea hormonala.
-Hormonul anti Mullerian – AMH
Masurarea rezervei ovariene prezinta un interes major,pentru acest obiectiv masurarea AMH (hormonul AntiMullerian) se foloseste tot mai mult. Determinarea rezervei ovariene poate furniza informatii despre numarul de ani fertili pe care o femeie il mai are sau poate prezice rezerva ovariana inainte de tratamentul necesar fertilizarii in vitro.
O data cu inaintarea in varsta nivelul AMH scade continuu la femei in corelatie cu rezerva functionala ovariana. Scaderea sa este semnificativa cu cativa ani inainte de o crestere evidenta a FSH. Din acest motiv AMH poate identifica mai bine femeile a caror fertilitate este in scadere si poate oferi indicatii asupra tranzitiei catre menopauza in urmatorii 4 ani.
Ne-am specializat pentru a acoperi toata gama de analize medicale necesare in timpul sarcinii. O sarcina fara probleme si un nou-nascut sanatos este ceea ce va dorim si va asiguram sprijinul nostru.

Comentariile sunt inchise