Aeroterma, o solutie pentru confortul nostru

Aeroterma poate fi un accesoriu pentru baie sau alte camere de uz casnic. Este un aparat electric care functioneaza cu ajutorul unei rezistente care încalzeste aerul iar un ventilator difuzeaza aerul în camera. Cititi acest ghid pentru a cunoaste caracteristicile ale acestor aparate, tipurile si modul in care se utilizeaza, pentru a va fi mai usor sa alegeti modelul de aeroterma electrica care se potriveste cel mai bine nevoilor dvs.

In primul rand alegeti un model potrivit pentru locul unde doriti sa il utilizati, exista modele specifice, de exempu pentru aeroterme pentru baie.
In ceea ce priveste economia de energie, este bine sa se stabileasca de la inceput puterea potrivita, cel mai bine este sa alegeti un model cu putere si dimensiuni adecvate raportate la camera pe care doriti sa o incalziti.

De exemplu, in baie este suficient o aeroterma de dimensiuni mici si cu un consum redus de curent, un astfel de aparat are nevoie de aproximativ 10 minute pentru a incalzi foarte bine o baie de dimensiuni normale.
Verificati compatibilitatea de tensiuni dintre aparat si sursa de alimentare inainte de a utiliza aeroterma. Tensiunea in volti si amperi este scrisa pe eticheta de pe partea din spate a aparatului. In general, produse comerciale, în special cele de marca, sunt stabilite pentru tensiunea noastra la 220V.
Iata cateva sfaturi pentru a folosi un astfel de aparat in cele mai bune conditii:
Având în vedere puterea de functionare mare, cel mai bine este sa alimentati aeroterma direct la o priza de perete si sa evitati utilizarea asa numitor prelungitoare. Acestea sunt recomandarile pentru utilizarea corecta si pentru siguranta aparatului. Daca nu aveti de gand sa folositi aeroterma pentru o perioada lunga de timp, nu o lasati expusa la intemperii si la soare, depozitati-o într-un loc uscat ferit de praf.

Am scris in paragraful anterior ca exista modele de aeroterme specifice pentru incalzirea unei bai. De ce? Aceste produse sunt proiectate în scopul de a îndeplini aceasta functie cu standardele stricte de siguranta.

Modelele cele mai comune pentru baie au mai multe optiuni. Ele pot genera aer cald, apa calda si rece. Dupa ce conectati cablul de alimentare în priza este suficient sa alegeti gradul de caldura prin rotirea butonului, iar sistemul de încalzire va incepe sa isi faca treaba. Toate modelele sunt echipate cu un termostat care va permite sa mentineti o temperatura constanta in incapere. Cu ajutorul acestuia unitatea porneste si se opreste automat cand temperatura setata este atinsa. De asemenea, acest aparate sunt echipate si cu un dispozitiv de avertizare pentru siguranta impotriva supraincalzirii.

Acest dispozitiv intra in functiune atunci când aparatul se supraincalzeste, aeroterma se opreste pentru a preveni un pericol de incendiu.
Sfaturi pentru utilizarea in siguranta:
Nu atingeti acest aparate cand sunt in functiune.
Se recomanda curatarea periodica. Cum? In general, manualul de instructiuni cuprinde sectiune special dedicata operatiunilor de curatare.

Comentariile sunt inchise