Agricultura

Agricultura este arta, stiinta sau practica care are ca scop procesul crearii de fibre, hrana vegetala si hrana animal, diverse material prin care se formeaza cultivarea sistematica a cresterii animalelor si plantelor.
Termenul de “agricultura “ provine din latina “agri” = “camp” si “cultura “ = “cultivare “.
Agricultura se redescopera prin stiinta si ocupatii distincte, de exemplu:
– Acvacultura;
– Agrofitotehnia
– Apicultura;
– Avicultura;
– Horticultura;
– Moluscocultura;
– Piscicultura;
– Sericicultura;
– Silvicultura;
– Zootehnia;
In present exista mult mai multe ramuri specializate in agricultura si au scopul de a produce imbracaminte si hrana.Agricultura este cea mi veche ocupatie ale omului, fiind strans legata de timpul oprit din viata noastra si care au devenit crescatori de animale si cultivator de plante, in continu cu o idee in plus.
In present exista oameni de stiinta care au ca preocupari imbunatatirea eficientei si productivitatii prin metoda de crestere a resurselor existente. Unei simple estimari din 2002 se crede ca 42% din populatia Terrei au joburi in agricultura, facand acest domeniu uman de munca cel mai imprastiat. Regretele noastre sunt ca acum numai 4,4% conteaza produsele agricole.
Agricultura reprezinta cultivarea solului vertil pentru a rezulta hrana, si este supranumita o ramura principal chiar de la inceputul civilizatiei noastre. Asigura o mare parte a materialelor, alimentelor, imbracamintelor si alte materii prime pentru anumite industrii. A avut loc o mare revolutie ( 10-12 milioane de ani ) avand ca rezultat progresul rasei umane.
Agricultura din zilele noastre – din populatia globului aproximativ jumate lucreaza in agricultura. Sunt multe diferente in care rolul agriculturii acum este dezvoltat , cum ar fi Nepalul 90% din populatie serveste pamantul. In marile tari Statele Unite si Marea Britanie au 2% populatie inviorata cu agricultura. Ca urmare Statele Unite este cel mai mare exportator de produse agricole.
Pentru cei interesati de utilaje agricole pot gasi multe anunturi cu utilaje la preturi convenabile.

Comentariile sunt inchise