Albena – Bulgaria

Inaugurata in anul 1969, statiunea balneara Albena se afla pe litoralul nord al Marii Negre, la o distanta de 15 kilometri fata de Baltchiksi la o distanta de 30 de kilometri fata de Varna. Albena este situata intr-un cadru natural foarte placut si are o configuratie arhitecturala foarte originala. Statiunea este denumita dupa eroina piesei cu acelasi titlu scrisa de catre marele scriitor bulgar Yordan Yovkov, fiind un simbol al frumusetii instransigente a femeilor bulgare.

Albena este si o statiune foarte verde, natura fiind aici omniprezenta. Limitele statiunii se confunda cu cele ale rezervatiei naturale Baltata. Aici veti gasi o natura luxurianta in stare salbatica, marginita de hoteluri, unde copiii si parintii  hranesc cu paine testoasele de apa dulce. Oferte in Albena poti gasi pe Agentia Sejur24.

Daca doriti un sejur in Bulgaria, in Albena veti gasi 43 de hoteluri si peste 100 de restaurante, baruri, cafenele si discoteci. In statiune se afla si 5 sate de vacanta, printre care cele mai imporatmte sunt Primorsko si Laguna Alba.

Aceasta statiune moderna si prestigioasa este apreciata de catre turisti datorita imbinarii intre plaja mare cu nisip fin si auriu, marea nu foarte adanca, situata de-a lungul plajei, intre puterea curativa a apelor sale minerale si intre aerul curat balnear si calm. Toate acestea transforma statiunea Albena intr-una din cele mai importante statiuni balneare din Bulgaria. Este locul unde se intalneste marea cu nisipul!

Atractii in Albena. Unul din cele mai frumoase locuri din Albena il reprezinta padurea deasa Baltata care acopera valea raului Batova.

Plaja din Albena care se intinde pe 5 kilometri lungime si 150 de merti latime, ramane insa principala atractie a statiunii. Printre alte locuri interesante de vazut , am putea aminti falezele care leaga orasul de satul Kranevo in partea de sud. Drumul care duce inspre nord, inspre Romania, este extrem de frumos.

Pe langa Plaja, statiunea Albena le mai propune turistilor activitati sportive: fotbal, volei, baschet, terene de tenis si mese de ping-pong. Statiune dispune de 7 stadioane, un pationar pentru hochei, 4 piscine acoperite, are conditii bune pentru practicarea echitatiei si a sporturilor nautice. Nu ratati zborul cu mini-avionul sau cu elicopterul!

Pentru a putea profita din plin de vacanta, aveti de ales intre mai multe activitati: excursii care le vor prezenta iubitorilor de istorie curiozitatile din zona – Manastirea Aladhza, Cavalerul din Madra, Kaliakra, rezervatia arheologica Yaylata, sau plimbari prin rezervatiile din apropiere pentru pasionatii de natura.

Regiunea din jurul statiunii Albena ofera numeroase lucruri de vazut: statiunea balneara Zlatni pyasatsi – Nisipurile de Aur, orasul Varna. In partea de nord – est se afla “capitala bulgara a rockului”, Kavarna, unde se organizeaza un festival al rockului pe perioada verii, dar si micile satucuri curioase Tyulenovo si Kamen bryag. Orasul Balchik care se afla foarte aproape, prezinta si el numeroase atractii, cum ar fi gradina botanica sau Palatul Reginei Maria.

In Albena veti gasi de toate pentru o vacanta reusita: buticuri, restaurante, baruri, centre medicale, sporturi, locuri pentru distractie, baruri de noapte si discoteci, sali de conferinta, tratamente balneo si de infrumusetare. Fiecare turist va gasi aici tot ce isi doreste!

Comentariile sunt inchise