Alegerea masinii potrivite pentru un tanar

masina micaPoate chiar la putin timp dupa ce un tanar a obtinut permisul de conducere, parintii se hatarasc pentru cumpararea unei masini. Sau in alte situatii, tanarul, undeva la 20 de ani, doreste sa isi achizitioneze o masina. Care sunt criteriile care pot sa stea la baza unei astfel de alegeri? In primul rand, discutiile sunt extrem de importante, atat cu persoane ce au mai achizitionat o astfel de masina, cat si cu tanarul in persoana.

Navigarea prin siteurile de anunturi auto, specializate pe anumite categorii,  impartite pe diverse segmente, poate fi un bun inceput – click aici pentru un astfel de portal. Atat fotografiile, cat si descrierile complete, prezentarile si parerile de pe forumuri pot fi de asemenea de mare folos.  In functie de buget, de necesitati si de distantele anuale parcurse,  stabiliti o grupa mare de variante din care sa alegeti. Sortati apoi, pana cand vor ramane unul sau doua modele. Acestea, la randul lor pot fi apoi filtrate in functie de ofertele pe care le veti gasi fie online, fie in alte publicatii ce se ocupa cu vanzarea de masini second hand sau noi. Nu va multumiti insa doar cu informarea propriu zisa, de departe. Puteti acorda o mare importanta consumului de benzina, costurilor de intretinere, insa s-ar putea ca pe primul loc sa doriti sa puneti caii putere sau spatiul interior generos. De obicei, sunt lucruri opuse. Alocati-va timp pentru a vedea respectivele autoturisme, a face o plimbare de proba, a asculta motorul, a verifica interiorul, actele, dar si modul in care conduce vechiul proprietar (in situatia in care masina este la mana a doua).  Nu va lasati impresionati de detalii din aceste anunturi auto care nu va sunt necesare – GPS (daca masina va fi folosita doar in oras); bluetooth; camera video in spate; tapiterie din piele; etc.

 

In final, insa nu inainte de a semna, mai luati in calcul si alte costuri, ce vor urma – asigurarea obligatorie (mare atentie la acest aspect, deoarece, in tara noastra, aceasta difera in functie de varsta si experienta proprietarului  auto), impozitul, consumul de benzina sau motorina (atat in mediu urban, extraurban, mixt), accesoriile necesare,  taxa de mediu (in situatia in care masina nu a fost inmatriculata pana acum in Romania).

 

Comentariile sunt inchise