Anorexia

Anorexia nervoasa este cunoscuta ca “boala slabitului” dar, in ciuda acestei denumiri po­pulare, cauzele care o provoaca sunt mult mai complexe decat simpla dorinta de a slabi. De asemenea, efectele acesteia sunt cu mult mai grave decat in cazul slabirii obisnuite sau a curelor de slabire.
Anorexia nervoasa este o grava tulburare de alimentatie, care ii afecteaza aproape intotdea­una pe tinerii intre 11-30 ce ani. Aceasta apare mai des la fete decat la fofieti.

Psihiatrii consi­dera ca unele adolescente au temeri cu privire la responsabilitatile de adult si la sexualitate. Pe masura ce corpul lor incepe sa se maturize­ze sexual, acestea incearca in mod inconstient sa refuze lumea adultilor si sa se intoarca la aspectul neutru, asexuat, caracteristic copiilor.
Alte fete, insa, urmeaza diete de slabit drastice, pentru a-si accertua increderea sexu­ala. Astfel de persoane merg pe ideea inselatoare ca slabirea lor extrema le face mai frumoase, ignorand dovada ingrozitoare a contrariului – care este foarte evidenta pentru ceilalti.

Imaginea generala a trupurilor slabe si a frumusetii superficiale promovata de filme, reclame si televiziune, poate oferi unei fete justificarea refuzului ei de a se hrani si multi adolescenti adopta asemenea metode drastice, chiar daca nu sunt deloc supraponderali.

Comentariile sunt inchise