Anvelopele fac diferenta la Raliul Tara Barsei Dunlop

Campionatul national de raliuri Dunlop 2012 continua in weekend-ul 7-8 Septembrie cu o noua etapa desfasurata pe macadam, suprafata unde anvelopele, respective penele pot sa faca diferenta. Este vorba de etapa a VII-a, Raliul Tara Barsei, care are sediul general la Brasov. Este penultima etapa a sezonului 2012 si, spre deosebire de ultimele sezoane, lupta pentru titlurile de campioni nationali este deschisa la aproape toate clasele si grupele.
Pentru titlul de campion national absolut al Romaniei la raliuri lupta se de intre argeseanul Vali Porcisteanu, care piloteaza un Mitsubishi Lancer EVO X si francezul Francois Delcour care se pare ca va opta pentru cauciucuri mai moi si care alearga pe un Peugeot 207 S2000 care sunt in acest moment la egalitate de puncte. Din pacate in lupta pentru titlul national nu mai intervine al treilea pilot care avea sanse reale. Este vorba de ungurul Csaba Spitzmuller care se confrunta cu probleme sanatate care l-au tinut, dealtfel, deoparte de raliuri si la ultimile doua etape, respectiv Raliul Sibiului precum si la Raliul Aradului. Desi lupta pentru titlul absoult se da acum doar intre 2 echipaje, pentru titlul de vicecampioni sunt in lupta alte trei echipaje care pot sa castige cele doua etapte.

Deasemenea trebuie mentionat ca desi etapa de acum este mult mai sigura din punct de vedere al vremii si respectiv din punctul de vedere al alegerii cauciucurilor, la start se afla mai multe masini S2000 (masini dezvoltati special pentru rally si car tuning de catre uzinele Skoda, VW, Ford sau Peugeot) decat in prima etapa desfasurata tot la Brasov la sfarsitul lunii martie, atunci cand a nins din ambundenta dupa o perioada in care se parea ca am scapat de zapada. Ne amintim cate probleme a cauzat zapada in aceasta iarna si cata lume a ramas blocata pe drumuri chiar daca aveau masinile echipate cu anvelope de iarna.
In clasamentul pe echipe pe primul loc se afla inaintea acestei etape BCR Leasin Rally Team urmat de ESD Rally Team, echipa care il va avea in componenta incepand cu aceasta etapa si pe braosveanul Dan Gartofan care piloteaza o Skoda Fabia S2000. Pe locul 3 se afla echipa din Cluj Napoca Napoca Rally Academy. Clasamentul continua cu Jack Daniel’s R.T. si SRC Rally Team.
Federatia romana de automobilism sportiv, cea sub egida carei este desfasurat campionatul national de raliuri din Romania, are ca partener principal pentru acest campionat reprezentantul in Romania al firmei care produce cauciucurile Dunlop.
Raliul Tara Barsei are o lungime de 370.82 KM din care 99.90 KM se vor parcurge in regim de proba speciala si se desfasoara pe parcursul a doua zile. Astfel ca vineri, 7 septembrie, are loc in orasul Brasov o superspeciala de 2.7KM desfasurata pe asfalt, insa masinile vor fi echipate in mod obligatoriu cu anvelope de macadam, iar sambata, 8 Septembrie, vor avea loc 7 probe speciale desfasurate in apropiere de Predeal si Azuga.

Comentariile sunt inchise