Arad, cultura si stil

Cel mai mare oras al judetului ce ii poarta numele este situat pe malul raului Mures, important nod industrial si economic in Transilvania, dar si in Romania. Aceasta pozitie a fost atinsa, de asemenea, datorita pozitiei geografice si a intersectiei drumurilor comerciale de mare importanta.

Avand un bogat fond cultural, farmecul orasului iese la iveaa la fiecare pas. De la Cetatea Aradului din secolul al XVIII-lea la Palatul Neuman construit la finele secolului XIX-lea si Palatul Cultural de la inceputul secolului XX, arhitectura Aradului acopera o varietate larga de stiluri si influente din intreaga Europa.

Cea mai rapida si la indemana solutie pentru a putea calatori prin judetul Arad in cautarea obiectivelor turistice, ramane serviciul de inchirieri auto Arad.

Orasul este un caleidoscop al cultelor in aceeasi masura ca al arhitecturii: Catedrala ortodixa romana “Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul”, construita in 1862 – 1865 (stil neobaroc), Biserica “Sf. Anton de Padova” dedicata ordinului calugarului de minoriti (stil renascentist), Sinagoga neologa ce dateaza din anul 1834 (stil gresc, toscan) si constructii contemporane ca cea din 2009 – Catedrala Ortodoxa Romana “Sfanta Treime”.

Pentru mai multe informatii vizitati pagina www.easy-rentals.ro

Comentariile sunt inchise