ARIILE PROTEJATE DIN ZONA COSTIER? NU MAI SUNT O NECUNOSCUT?

Mare Nostrum a mai finalizat un proiect european de anvergura.

Este vorba despre proiectul “Interpretative Trails on the Ground – Support to the Management of Natural Protected Areas in the Black Sea Region (InterTrails)”, implementat in parteneriat cu The Black Sea NGO Network, din Bulgaria si alte trei organizatii neguvernamentale din Ucraina, Georgia si Moldova: Black Sea NGO Network, Black Sea Odessa Branch of the Ukrainian Environmental Academy of Science, Odessa, Ukraine; Community Foundation “Sustainable Development of Cahul”, Moldova, Black Sea Eco Academy, Georgia.

 Obiectivele specifice ale proiectului au fost dezvoltarea si promovarea a 20 de trasee interpretative realizate in ariile protejate din jurul Marii Negre si crearea unei structuri functionale transnationala care poate interpreta biodiversitatea, geodiversitatea si aspectele culturale din zona de proiect.

Rezultatele proiectului s-au concretizat in:

–      realizarea a 4 trasee interpretative in Dobrogea: “Stejarul – martorul tacut al naturii” la Canaraua Fetii, “Intamplari din trecut intiparite in piatra” in Cheile Dobrogei, “Povestea firului de iarba” pe Dealul lui Allah (Allah Bair) si “Dobrogea in cativa pasi” din apropierea Manastirii Ioan Casian;

–      crearea si amplasarea a 20 de panouri interactive;

–      descrierea a 80 de puncte interpretative;

–      realizarea a 3600 de materiale informative: brosuri, pliante, har?i pentru promovarea traseelor in limba romana si limba engleza;

–      realizarea unui film documentar de promovare;

–      organizarea a 4 evenimente media de prezentare a traseelor, a materialelor;

–     organizarea unei scoli de vara cu o durata de 2 zile pentru instruirea a 49 de persoane cu privire la metoda interpretarii naturii.

Scopul proiectului este constientizarea, intelegerea si responsabilizarea legate de problemele din zona de coasta, inclusiv activitatea umana si efectele ei.

Durata proiectului a fost de doi ani, iar costul sau total este de 396 912 euro, cu finantarea Uniunii Europene, prin Joint Operational Programme “Black Sea Basin 2007 – 2013”.

Motto-ul proiectului este “Natura fara frontiere”, iar website-ul unde se pot gasi mai multe detalii este:  www.trails.bsnn.org.

 

Cecilia Patrahau
Responsabil PR/Fundraising
ONG Mare Nostrum
Adresa: Bd. 1 Decembrie 1918, nr. 3, bl. F17, sc. A, ap. 3, Constanta 900711
Phone/Fax: +40241/612422; +40341/407432
Mobile: +40740319631
E-mail: cecilia_patrahau@yahoo.com
Web: www.marenostrum.ro

Comentariile sunt inchise