Asigurare RCA

Cu totii stim de ce ne facem o asigurare RCA De ce? Pentru ca in cazul in care suntem vinovati de producerea unui accident rutier asigurarea acopera atat posibilele daune pe care le producem celorlalte autovehicule implicate, cat si daunele material de tipul: stalpi, locuinte afectat, alte bunuri.  Cel mai important probabil este ca RCA asigura si plata daunelor fizice suferite de alte persoane implicate in nefericitul eveniment si chiar costurile in cazul decesului acestora. Un alt capitol acoperit de asigurarile RCA este acoperirea cheltuielilor de judecata, daca in urma accidentului este deschis un proces. Acestea sunt informatii pe care majoritatea soferilor le cunosc.

Foarte important este si ceea ce aceasta asigurare nu acopera, adica daunele provocate daca in urma accidentului posesorul autovehicului nu poate face dovada platii asigurarii RCA. De asemenea nu beneficiate de despagubiri daca va accidentati chiar dumneavoastra si nici nu sunt platite cheltuielile de judecata  penale si amenzile primate de conducatorul autovehicului.  Daca va folositi autovehicului in cazul unui eveniment neprevazut, de forta amjora precum razboi, atac terrorist etc., asigurarea RCA iarasi nu mai devine utilizabila.

Astazi, companiile de asigurari se lupta sa vina cu oferte cat mai avantajoase pentru dumneavoastra. Criza economica a scazut puterea de cumparare a oamenilor si companiile sunt constiente ca trebuie sa vina in sprijinul dumneavoastra, asa ca nu ezitati sa va incheiati o asigurare RCA.

Tinand cont de toate acestea, cu siguranta veti fi mai atent data viitoare cand va urcati la volanul masinii. Cel mai bin ear fi sa nu fiti nevoiti sa apelati la un astfel de document, dar pentru ca paza buna trece primejdia rea, niciodata nu e rau sa suflati si in iaurt. In zilele noastre, cand nimic nu este imposibil, a fi pregatit de orice este essential.

Comentariile sunt inchise