Aspecte ce trebuiesc avute in vedere atunci cand esti in cautarea unui aspirator profesional

Aspiratoarele profesionale sunt concepute sa fie mai rigide si cu un grad de durabilitate superior, comparativ cu cele destinate uzului casnic. Aceste aspiratoare puternice sunt folosite, in general, in intreprinderi pentru a mentine curate covoare ce suporta un trafic intens. Sunt destinate uzului frecvent si construite sa faca fata unui nivel de murdarie ridicat precum si a unor resturi de diverse materiale. Achizitionarea unui astfel de produs poate fi costisitoare datorita dimensiunii si dotarilor cu care este prevazut, insa urmatorii pasi va vor ajuta sa faceti o investitie pe termen lung ce va amortiza costurile intr-o maniera satisfacatoare.
Examinati-va nevoile:

• Luati in considerare tipul suprafetei ce trebuie curatata: in mod clar, o mocheta obisnuita de birou va necesita un tratament diferit fata de un covor rezidential de o anumita calitate.
• Evaluati tipul de resturi materiale ce vor fi culese de viitorul aspirator: resturi metalice, suruburi, resturi plastice, etc.
• Determinati dimensiunile spatiului ce urmeaza a fi curatat: aspirarea unui depozit de 20000 de metri patrati difera fata de necesitatile unui birou de 1000 metri patrati.
Stabiliti dimensiunea motorului:
• Dupa prima etapa, cand s-a clarificat tipul de suprafata, dimensiunea spatiului de aspirat, tipul de resturi ce urmeaza a fi ridicate de catre aspiratatorul profesional, va puteti decide aspura motorului cu care acesta sa fie prevazut: motorul trebuie sa fie suficient de mare pentru a rezista tuturor aspectelor analizate la punctul 1- in general pentru scopuri de curatare profesionala un motor de 11 amperi va face fata cu succes.
Luati in considerare greutatea aspiratorului:
• In mod clar, puternicele aspiratoare profesionale sunt mai grele decat cele destinate sectorului domestic, dar chiar si asa, pe piata de profil exista o larga oferta de dimensiuni si greutati: cu cat suprafata de curatare este mai mare cu atat este indicat sa optati pentru un produs cu un grad de manevrabilitate mai ridicat.
Filtrele- un aspect cheie:
• Trebuie sa va decideti daca veti opta pentru un filtru ce poate fi scos sau pentru unul nedetasabil. Filtrele detasabile sunt cele mai convenabile: acestea va permit scoaterea filtrului cand este plin sau trebuie curatat/ inlocuit pentru o functionare optima. Filtrele non- detasabile necesita de obicei interventia unui profesionist atunci cand trebuiesc curatate si acest aspect implica niste costuri suplimentare.
Stabiliti daca posibilitate de a controla viteza de aspirare este importanta
• Daca urmeaza sa aspirati mai mult de 1 tip de podele ar fi indicat sa optati pentru un produs prevazut cu control de viteza a puterii de aspirare: o viteza redusa este ideala pentru covoare mai groase, iar o aspirare puternica este eficienta pentru etajele mai goale- prevazute cu parchet, gresie, etc.
Cercetati diferite modele si brand-uri:
• Comparati diverse marci si modele intr-un catalog ( unul clasic, sau mai usor, on-line) sau direct intr-un magazin specializat. Marca este de multe ori importanta in cazul unui aspirator profesional, oferind o garantie a calitatii si fiabilitatii.
Testati aspiratorul:
• Practic, mergeti intr-un magazin de profil si analizati aspiratorul- il puteti manevra, observa clar ce dotari are incluse, puterea de absorbtie si daca face fata cerintelor dumneavoastra.
Garantia de la producator:
• Un aspect important este sa va cunoasteti garantia pentru produsul pe care doriti sa il achizitionati, fie ca aceasta vine per ansamblu sau pe componente, este bine sa analizati pe termen lung si acest aspect. Aspiratoarele profesioanale sunt supuse unui grad intens de uzura si sunt sanse ridicate sa aiba nevoie de service. Este necesar sa stiti ce piese si servicii sunt acoperite si pentru cat timp.

Comentariile sunt inchise