Atractii turistice in Brasov

Din puct de vedere geografic Brasovul este pozitionat aproximativ in mijlocul Romaniei undeva in sud-estul Transilvaniei. Brasovul este pozitionat intre Carpatii Meridionali si Carpatii Occidentali la o altitudine de aproximativ 600 de metri. Orasul a fost dateaza de la inceputul  secolului al XII-lea pe atunci era cunoscut sub numele de Corona, iar la jumatea secolului al XIV-lea devine centru administrativ al Tarii Brasei. In inceputul secolului al XX-lea Brasovul trece print-o transformare, orasul devine modern cu trasaturi medievale.

Astazi turistii din toata tara vin sa viziteze partea medievala a orsului care se pastreaza in centrul istoric. Turismul in Brasov este foarte dezvoltat si ocupa locul doi dupa litoral. Pe teritoriul judetului Brasov se gasesc unele dintre cele mai frumoase statiuni montane din Romania: Bran, Predeal, Poaiana Brasov, Moieciu, Rasnov si Timisul de Sus. Cel mai important reper turistic se afla in zona Branului, locul unde turistii din toata lumea vin sa vada Castelul Bran, cunoscuta de turistii straini sub numele de “Castelul lui Dracula”. Pe locul doi se afla Predealul o statiunea cu potential turistic international datorita partiilor de ski. Predealul este gazda preferata a practicantilor sporturilor de iarna de la sfarsitul secolului al XIX-lea.

In Municipiul Brasov puteti gasi un alt obiectiv turistic de mare importanta; Biserica Neagra. In fiecare an circa 100.000 de turisti venit in Brasov viziteaza lacasul de cult. Biserica a fost construita in anul 1477, intr-un stil arhitectural gotic. Fiind un oras foarte vizitat, cazarea in Brasov este diversificata.

Comentariile sunt inchise