Atractiile turistice din Targul Lapus

Cand mergem in vacanta si vrem sa vizitam, parca vrem sa vedem ceva nou de fiecare data. Tara noastra inca nu este scoasa in evidenta atat de bine cand vine vorba de turism, dar avem ceva statiuni si sate romanesti care au un potential urias, si au vizitatori chiar daca nu este atat de bine promovata. Lumea aude de meleacuri cum este Targu Lapus din gura in gura, si se decis sa ia cazare Targu Lapus si sa viziteze o statiune plina de istorie care dateaza inca din anul 1291, si bineinteles ca nu regreta acest lucru.

Atractiile turistice din zona sunt numeroase. Aveti un impresionant muzeu in aer liber cu sculpturi, unde va puteti documenta despre istoria acestor sculpturi si originea lor. Muzeul se numeste “Florian” si se situeaza la 10 kilometri de orasul Targu Lapus, dar merita vizitat cu siguranta. Tot in zona puteti gasi o rezervatie naturala care se numeste “Cheile Lapusului”, si care are o lungime de 28 de kilometri iar acolo puteti practica sporturi extreme cum ar fi: pescuit sportiv, rafting, si aveti chiar si o zona de camping unde puteti opri peste noapte si puteti campa.

Dupa cum probabil v-ati dat seama, daca vorbim despre Maramures, vorbim si despre o impresionanta istorie in domeniul bisericilor si manastirilor din zona. Acestea au o vechime impresionanta si cu toate ca a trecut atat amar de timp peste ele, acestea au ramas intacte. In apropierea Targului Lapus, se afla in manastire de calugari vestita si aceasta se situeaza in satul Rohia. Pe langa bisericile ortodoxe, puteti vizita si Sala regatului Martorilor lui Iehova, o atractie turistica importanta pentru cei care au inchinatie spre aceasta religie.

Sper ca planul tau de vacanta este planuit si in aceasta zona istorica frumoasa, oamenii de acolo sunt primitori si bineinteles ca veti pleca cu niste amintiri unice.

Comentariile sunt inchise