Autonomia si durata de viata a bateriei de laptop

Majoritatea dintre noi a optat pentru folosirea laptopurilor sau netbook-urilor in loc de clasicele calculatoare personale, cu mult timp in urma. Unii dintre noi au fost partial influentati de prieteni, colegi sau mediu – insa mare parte din greutatea deciziei noastre a fost data de utilitatea practica a acestor dispozitive – mobilitatea, usurinta in folosire, conectivitatea.

Cu trecerea timpului insa, datorita folosirii intense sau a utilizarii necorespunzatoare, la laptopuri incep sa apara tot mai multe efecte nedorite – tastele nu mai reactioneaza la fel, se desprind; luminozitatea si contrastul display-ului scad; apar probleme cu alimentatoarele de priza; incarcatoarele se uzeaza; capacitatea acumulatorilor scade.

Ca orice baterie, si in cazul acestor baterii de laptop – dezvoltate (in majoritatea cazurilor) pe structura Litiu Ion – durata de utilizare (autonomia) se reduce considerabil dupa aproximativ 500 de reincarcari. Sunt insa multe aspecte referitoare la alimentare, pe care ca si utilizatori de laptop nu le cunoastem – aceastea ar putea sa prelungeasca durata de viata a bateriilor – de exemplu: formatarea corecta a bateriei; incarcarea ei completa; folosirea bateriei; evitarea pastrarii ei in spatii cu temperatura ridicata.

Ce facem insa cand bateriile tin foarte putin (sub 1 ora) sau chiar nu mai sunt acceptate de catre laptop? Alegem sa achizitionam o noua baterie, originala, de acelasi tip, care sa ne salveze de la a pierde date importante sau ore de munca intensa. Lithium.ro a fost dezvoltat pentru a comercializa online acumulatori si baterii pentru orice marca de laptop. Aceste accesorii (pe langa altele, precum alimentatoare, baterii solare, baterii universale) si componente (display-uri, tastaturi laptop) sunt disponibile pe stoc si pot fi livrate oriunde in tara in 24 de ore – ele beneficiaza de garantie si de posibilitatea returnarii in maxim 30 de zile.

Navigheaza prin oferta completa, cauta modelele potrivite de accesorii si comanda-le. Doar dupa ce le vei instala vei vedea din nou avantajele mobilitatii si modul corect in care trebuie sa functioneze un laptop.

Comentariile sunt inchise