Aveti sau nu nevoie de o firma de contabilitate?

Cele mai de succes companii din lume au sute de contabili si analisti care lucreaza in departamentele lor de contabilitate. Acesta ar trebui sa fie in mod normal un motiv suficient pentru care sa angajezi un contabil si pentru firma ta, daca nu chiar sa ai un intreg departament. Totusi nu acesta este motivul real pentru care trebuie sa te gandesti la angajarea unui contabil. Asadar in continuarea articolului voi prezenta motivele pentru care ar trebui sa faci acest lucru.
Scopul afacerii tale este sa castigi bani in primul rand, iar pentru asta ai nevoie sa tii evidenta banilor care intra si ies din firma pentru a reusi sa supravietuiesti pe piata. Intr-o zi normala in firma ta au loc foarte multe tranzactii, de aceea este indicat sa ai un contabil care sa tina evidenta acestora. Castigurile tale, economiile, cheltuielile si celelalte tranzactii trebuie sa fie inregistrate de catre un contabil. Asadar daca vrei sa ai o idee despre unde va ajunge afacere ta dupa un an, ar trebui sa angajezi un contabil imediat.
Personal poti spune ca esti bun la contabilitate si ai un software pe calculator care sa te ajute sa gestionezi mai usor conturile firmei, dar ramane intrebarea – este aceasta specializarea ta? Probabil pentru cei care citesc acest articol nu este cazul. Daca stii sa iti promovezi si sa ai grija de toate problemele aparute pentru firma ta, asta nu inseamna ca ar trebui sa te ocupi de contabilitate personal, aceasta poate deveni extrem de grea.
Un contabil este un expert in manevrarea banilor si in a inregistra toate activitatile facute cu acestia ce au loc in cadrul unei afaceri. Indicat ar fi nu sa angajezi un simplu contabil ci daca exista posibilitatea, un expert contabil. Acesta are mai multa experienta si suficiente cunostiinte pentru a se ocupa personal de toate problemele financiare ale afacerii tale. O astfel de persoana te poate sfatui cum sa gestionezi banii astfel incat sa reusesti sa economisesti bani atunci cand trebuie sa platesti taxele catre stat pentru firma si angajati.
De asemenea in timp ce faceti achizitii foarte mari si importante cum ar fi anumite proprietati sau publicitate in media, un contabil probabil este cea mai indicata persoana in a-ti prezenta ce trebuie sa faci pas cu pas. Poate tu doresti sa iti platesti angajatii foarte bine, dar trebuie sa ai un profit suficient de mare care sa iti permita sa faci acest lucru. De aceea este recomandat sa vorbesti cu expertul contabil angajat, va reusi sa iti ofere niste sfaturi si solutii foarte bune.
Daca firma ta nu a lovit inca pragul de rentabilitate in afaceri, un contabil in coordonare cu un manager al finantelor va poate ajuta foarte mult pe partea financiara pentru a avea o afacere de succes.
Daca nu iti poti permite sa angajezi propriul tau contabil, cu un program full-time, poate fi o idee buna sa apelezi la o firma de contabilitate. Aceasta iti poate oferi consiliere si sfaturile de care ai nevoie la orice ora. Taxa pe ora probabil va fi mult mai mare decat daca ai plati un angajat, dar vei plati doar un numar mic de ore. Firma de contabilitate poate supraveghea sistemul de contabilitate, poate sa raspunda la intrebari , sa pregateasca documentele fiscale si sa ofere consiliere.
Daca doriti sa angajati o firma de contabilitate cu experienta de peste 17 ani in domeniu si cu o echipa formata numai din experti contabili atunci poate veti dori sa contactati firma LORAND CONTEXPERT prin intermediul siteului: www.lorand-expertcontabil.ro

Leave a Reply