Beneficiile consumului de laptisor de matca

Laptisorul de matca este produs de albinele doici, laptisorul de matca are in compozitie apa (65%), proteine, aminoacizi esentiali, glucide, acizi grasi, vitamina B5, calciu, magneziu, sodiu, potasiu, zinc, fier, mangan, cupru, vitamine diveserse (A,B1,B2,B6,B12,D,E,K) Datorita multelor substante hranitoare care le contine putem spune ca, consumul de laptisor de matca determina cresterea energiei corporale pe cale naturala.

Un fapt mai putin cunoscut este acela ca laptisorul de matca are cea mai mare concentratie de vitamina B5 dintre taote produsele naturale.

Putem consuma laptisor de matca sub forma unor capsule gelatinoase, , sub forma cruda sau  fiole. Medicii recomanda o cura de sase saptamani, de preferat  primavara  si toamna. Pentru  a avea  efectele benefice, este  recomandat ca laptisorul de matca  sa fie administrat cu  jumatate de ora  inainte de masa.

In  cazul adultilor se recomanda 0,5 g-1 g zilnic, sublingual, iar in cazul copiilor, o lingurita zilnic. Se poate consuma si sub forma de capsule, cate una de doua ori pe zi. Sub forma de fiole, cura se tine 10 zile, de doua ori pe an. Fiola cu laptisor de matca  se  dizolva in putina apa.

Consumul de Laptisor de matca impiedica  dezvoltarea microbilor si, dupa  un timp mai indelungat, are efect  bactericid, creste capacitatea de aparare a organismului impotriva bolilor infectioase si a infectiilor cauzate de microbi.  Consumand laptisor de matca s-a ajuns la  rezultate deosebite in cazul copiilor cu o capacitate de aparare diminuata. Rezultate benefice au fost obtinute si la copii care aveau o alimentatie neadecvata sau prezintau tulburari  de dezvoltare. La mamele care deficit de lapte, consumul de laptisor de matca stimuleaza secretia laptelui matern. Consumul de laptisor de matca la persoanele varstince inlatura senzatia de oboseala  si epuizarea  psihica timpurie.

Laptisorul de matca este eficient si in cazul de inapetenta, perturbari  ale metabolismului, stare de slabiciune datorata  varstei, convalescentei in urma unor boli, in mod deosebit in urma unor boli infectioase insotite de febra mare. Stimuleaza functionarea organelor hematoformatoare, intaraste sistemul nervos. Are un efect benefic in astmul bronsic, ulcere, afectiuni ale ficatului, fracturi, boli ale pielii.

Consumul de Laptisor de matca redreseaza  organismul, mentine sanatatea sistemului osos si a articulatiilor. Se poate cosuma de catre orice persoane. Nu este o intamplare ca, consumul de laptisor de matca este cunoscut si apreciat de multi ani in numeroase  tari. Consumul de Laptisor de matca este un tonic general, avand efect   generator asupra organismului. Cura cu laptisor de matca este indicata in astenie, in insanatosirea de dupa boala  sau dupa o interventie chirurgicala, in perioadele  de efort fizic si intelectual  profund. Uzul de Laptisor de matca este benefic in mod deosebit pentru persoanele care au o alimentatie deficitara, dar si cei cu  anxietate sau  depresie. Este bine  sa   nu consumati laptisor de matca in ceaa de-a doua parte a zilei, deoarece, fiind un energizant poate  cauza insomnie. In cazul copiilor, cura cu laptisor de matca stimuleaza cresterea.

Substanta: Laptisor de matca are calitati  antibiotice, substantele  continute  de el contribuie la prevenirea anumitor infectii precum cele cu bacilul Koch (care produce tuberculoza), cu bacilul E-coli (care poate da enterocolita), cu stafilococul auriu si cu alti germeni infectiosi. Pe langa efectele   antibiotic, cosumul ocazional de laptisor de matca are proprietati antivirale si antiinfectioase.

Datorita antioxidantilor continuti, cura cu laptisor de matca poate preveni formarea tumorilor canceroase, prin anihilarea radicalilor liberi. De asemenea, folosind laptisor de matca este o sursa de acetilcolina, substanta care permite transmisia influxului nervos intre neuroni, cura fiind indicate si pentru prevenirea maladiei  Alzheimer.

Continutul  bogat in vitamine si in minerale recomanda laptisorul de matca atat in cosmetica cat si in tramantentele externe si interne. Administrat intern, laptisorul de matca  reduce seboreea excesiva si opreste albirea prematura a parului. Amestecat  cu miere  de albine, laptisorul de matca ajuta la  stoparea caderii parului. Pentru  revitalizarea tenului oboist, se poate face o masca dintr-o lingurita de laptisor de matca si un galbenus de ou, care se tine pe fata 20 de minute.

Atentie!!

Consumul de laptisor de matca pur nu trebuie consumat decat cu lingurite de lemn sau de plastic.

Comentariile sunt inchise