Bijuterii Murano Millefiori – fructul pasiunii

Arta fascinanta a fabricarii murrinelor venetiene a trecut prin timp neschimbata. Secretele maestrilor sticlari izolati pe insula Murano s-au pastrat din tata-in-fiu.

Murrinele  isi au originea in arta sticlarilor din Roma antica, Alexandria si Pheonicia.  Ele sunt de fapt mici segmente de diferite forme si culori taiate din tije subtiri de sticla.  Pentru faimosul model Millefiori (o mie de flori), murrinele sunt asezate cu minutiozitate unele langa altele pentru a forma mozaicuri minuscule , fiecare dintre ele absolut unic. Sunt apoi asezate intr-o matrita si topite iar startul exterior al fiecarei murrine (cel care pastreaza forma cilindrica a tijei) se va topi si se va amesteca cu startul exterior al murrinelor  vecine.  Dupa ce s-a racit, piesa poate fi scoasa din matrita si incorporata in bijuterii.

Fiecare piesa millefiori este o opera de arta unica, lucrata in totalitate manual in cel mai faimos oras din lume pentru arta fabricarii si prelucrarii sticlei: Venetia …

bratari muranocercei muranoinele muranobijuterii murano

In magazinul nostru gasesti bijuterii din argint cu sticla de Murano si minunate Murrine Millefiori autentice.  Pentru a te asigura ca nu cumperi un fals, fiecare bijuterie vine insotita de un certificat de garantie de la producator.

Vezi articolul complet aici.

Comentariile sunt inchise