Blogurile nu sunt siteuri

Iata o confuzie foarte des intalnita. Si acum, nu ca ne-ar deranja faptul ca vechea generatie a haifaiv-istilor, noii feisbuc-isti nu fac o amarata de diferenta intre un site si un blog. Pe unii chiar nu-i duce mintea mai mult decat sa-i ajute sa puna poze facute in oglinda sau langa soba si sa lase comentarii la pozele fetitelor fierbinti de 15 ani.
Problema e faptul ca diferenta nu o fac nici cei care au un blog si cred ca din acesta, pot castiga o avere. Totusi, diferentele dintre un blog si un site sunt imense. Incepand inca de la partea de web design unde un blog foloseste in 99% din cazuri o tema custom. Un site care se respecta, pe partea de design website va avea grija sa faca cea mai buna alegere, in concordanta cu profilul site-ului si al vizitatorilor.
Urmeaza continutul. Blogger-ii –aia neinsemnati, care abia stiu ce inseamna Dashboard- au impresia ca daca pun zilnic enspe mii de “articole” in care au faze comice, titlu si un rand scris ajung cine stie ce cunoscuti si astfel, drumul lor catre succes este asigurat. Proprietarul unui site insa, va avea grija intotdeauna de partea de optimizare site. Intotdeauna articolele de pe un site serios vor fi de calitate, fara greseli. Prin acestea se va realiza si acea optimizare seo care urca site-ul in cautarile pe anumite cuvinte cheie, ceea ce il face sa ajunga cunoscut si la un momentdat, sa aiba atat de multi utilizatori incat sa fie posibila si o metoda de monetizare a acestuia.
Un adsense pus pe un blog cu ~50 vizitatori pe zi, ii va fugari si pe acestia. De ce? Deoarece, pe langa continutul infim, mai umpli paginile cu reclamele imense de la adsense iar vizitatorii, vor avea grija sa te stearga din history, sa se dezaboneze de la feed si eventul sa te blocheze si din browser, pentru a nu mai ajunge vreodata la tine pe site.
Asadar, trebuie sa intelegeti un lucru: Blogurile nu sunt siteuri!

Comentariile sunt inchise