Busteni

Exista multe obiective turistice in Busteni care pot fi vizitate. Pentru cei care doresc o experienta laica si relaxanta, este recomandat sa caute cazare Busteni la manastiri sau in apropierea acestora. Turistii pot alege sa caute cazare langa obiective ca Biserica Domneasca, Manastirea Sfanta Treime sau Schitul Inaltarea Sfintei Cruci, situat pe Caraiman.

Ospitalitatea calugarilor si maicutelor din aceste zone, dar si a celor care ofera cazare Busteni este recunoscuta, turistul primind conditii decente si o liniste totala si foarte relaxanta, la preturi accesibile, pentru toate buzunarele.

Biserica Domneasca, cu hramul Nasterea Fecioarei Maria, ofera cazare Busteni inca din anul 1889, atunci cand a fost construita de catre regele Carol I si regina Elizabeta. In forma de cruce, aceasta poate fi usor comparata cu manastirea Huhurez. Arhitectura acestei biserici poarta semnatura vestitului arhitect I. N. Socolescu si maiestria uneltelor unei echipe de italieni, condusa de catre Pietro Dreossi. Impodobita cu picturi murale deosebite, Biserica Domneasca are o catapeteasma lucrata la Viena, recunoscuta in intreaga lume pentru frumusetea ei. Este o pierdere mare pentru cei care se bucura de o vacanta in Busteni sa nu viziteze aceasta manastire.

Turistii care nu doresc doar relaxare pot vizita si restul obiectivelor turistice din Busteni. Printre acestea amintim Varful Caraiman, cu o altitudine de 2.025 m sau Sfinxul si Babele, situate la doar 10 minute de mers de cabana care poarta numele ultimelor monumente si aflate intr-o zona protejata de lege, in care accesul cu masina este interzis.

Daca nu sunteti, totusi, un fan al traseelor turistice si aveti cazare Busteni, vizitati Monumentul Ultima Grenada, situat intre statia CFR si Biserica Domneasca. Acest obiectiv turistic din Busteni a fost ridicat in anul 1928 si este reprezentat de o statuie sculptata de catre Dumitru Barlad si dedicata eroului “Caporal Vasile Musat”, care a murit luptand in Primul Razboi Mondial.

Comentariile sunt inchise