Busteni – o statiune montana cu istorie

Istoria trecuta si prezenta a orasului Busteni se afla in stransa corelatie cu istoria tuturor asezarilor de pe valea superioara a Prahovei. Evenimentele petrecute de-a lungul vremii pe aceasta cale de legatura permanenta intre Tara Romaneasca si Transilvania au implicat nemijlocit, intr-un fel sau altul Busteniul. Cele mai vechi dovezi materiale despre existenta unei asezari umane stabile in valea superioara a Prahovei sunt:  depozitul de topoare din bronz – descoperit la Sinaia, care dateaza din epoca bronzului timpuriu 1800 – 1700 i.e.n. si au apartinut unui trib proto-tracic si depozitul de bronz – descoperit la Predeal, care continea coliere, un topor cu torta si o sabie datand din 1200 – 800 i.e.n.
In urma cu sute de ani, valea de sus a Prahovei, de la Comarnic la Predeal a fost un tinut pustiu de asezari. In acea vreme, pe aceste locuri exista o poteca anevoioasa, care mai tarziu a purtat numele de “Drumul Domnisorilor”. Acest drum mergea de la Valea Plesuvului si pana la iesirea din Busteni spre Azuga pe stanga Prahovei, de-a lungul muntelui Zamora.

Statiunea Busteni este asezata pe cursul superior al raului Prahova, intre muntii Bucegi si muntii Baiului. Orasul, situat la 135 km de Bucuresti si 37 km de Brasov, se intinde 7 km de-a lungul vaii intre Vadul Cerbului si tunelul sapat in pintenul muntelui Muchia Lunga. Localitatea ofera cea mai frumoasa panorama a muntilor Bucegi de la o înaltime ce variaza intre 830 si 900 m.
Statiunea ofera locuri de cazare in hoteluri, vile, case private, hanuri si popasuri turistice, cabane, iar pentru tratament sunt disponibile instalatii pentru bai cu plante, bai cu dioxid de carbon, pentru electroterapie, hidroterapie, masaj, etc. Daca doriti sa petreceti cateva zile in localitate exista o solutie foarte simpla pentru a gasi cazare in statiunea Busteni. In zilele noastre internetul este foarte important si ajuta o multime de oameni sa-si rezolve problemele, sa-si plateasca facturile, etc. La fel se intampla si cu site-urile specializate care promoveaza unitati de cazare in diferite locatii. Este foarte simplu si nu necesita mult timp, puteti accesa site-urile si va pueti alege o unitate de cazare ( veti avea posibilitatea sa vizualizati casa/camera/facilitatile) iar cu ajutorul unui avans modic trimis catre proprietarii unitatii alese veti avea locul asigurat. Pe langa aceasta, pretul va fi mult mai mic decat cel din plin sezon ( asa daca aveti norocul sa mai gasiti ceva pe gustul dumneavoastra atunci cand ajungeti in statiune).

In statiunea Busteni clima este specifica zonelor alpine, cu aer puternic ozonat. Temperatura medie anuala este in jur de 6 grade Celsius. Verile sunt racoroase (media din iulie este de doar 15,5 grade Celsius), iar iernile geroase (cu o medie a temperaturii in luna ianuarie de -5 grade Celsius). Umiditatea este ridicata , nebulozitatea moderata, precipitatiile abundente (in jur de 900 mm anual), iar presiunea aerului relativ scazuta.

 

a href=”http://www.travelo.ro/cazare-busteni/”

Comentariile sunt inchise