Care sunt chestionarele auto oficiale ?

Care sunt chestionarele auto oficiale? Care sunt chestionarele auto cele mai apropiate de ce se va da la examenul propriu zis? Aceasta intrebare este pe buzele tuturor celor care vor sa treaca proba teoretica a examenului auto.

Inainte, chestionarele auto se gaseau doar in librarii sau la standurile cu ziare, de unde de altfel se putea cumpara si carte de legislatie rutiera. Acum, insa, internetul abunda in chestionare auto, care mai de care mai complexe. Dar nimeni nu stie care sunt acele chestionare auto dupa care trebuie sa ne ghidam si sunt cel mai apropiate de ce se va da la examenul propriu zis. Pana mai acum cativa ani, chestionarele de la Ilioara erau cele dupa care se ghidau aspirantii la un permis de conducere, fiind de altfel considerate si cele mai grele. Acum insa, Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) pune la dispozitie in fiecare an cateva modele de chestionare.

Fiecare chestionar auto contine 26 de intrebari din atat din legislatia rutiera si prim ajutor cat si din mecanica. Examenul teoretic se da pe computer. Pentru a raspunde la toate intrebaile ti se aloca 30 de minute.In momentul in care timpul a xpirat, chestionarul se va inchide. Pentru a lua examenul este nevoie de raspunzi corect la minim 22 de intrebari din cele 26 disponibile.

Spre deosebire de anii trecuti, cand fiecare aspirant la permisul de conducere isi cumpara mapa cu chestionare auto cat si cartea de legislatie rutiera, acum poti invata pentru examenul teoretic, din fata calculatorului. Mai mult, spre deosebire de atunci, acum poti rezolva zeci de chestionare si sa iti maresti aria de cunostiinte.

In concluzie nu exista chestionare auto bune sau rele. Exista chestionarele eliberate de Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), pe care le puteti gasi pe internet cautand chestionare DRPCIV, care sunt considerate de multi ca fiind cele oficiale, dar toate chestionarele auto disponibile pe internet nu fac decat sa va inradacineze cunostintele de legislatie rutiera si sa acopere o arie mai larga a acestui domeniu. Asa ca nu va limitati doar la cele oficiale, ci incercati sa rezolvati cat mai multe.

Comentariile sunt inchise