Cartofi gratinati

Reteta pentru 4 portii:

Ingrediente: 1 kg cartofi; 500 ml smantana de gatit; 300 ml lapte; 10 gr sare; 5 gr nucsoara; 5 gr piper alb; 5 gr usturoi pudra sau 3 catei de usturoi dati prin razatoarea fina.

Etapa preliminara: cartofii se spala, se curata si se taie rondele.

Etapa finala: intr-o tava se face o compozitie din laptele, smantana, sare, nucsoara si usturoi. Se amesteca bine toate ingredientele, apoi se adauga si cartofii. Cartofii trebuiesc asezati in tava uniform. Compozitia se acopera cu folie alimentara astfel incat sa nu existe goluri de aer intre compozitie si folie. Intreaga tava se acopera apoi cu folie de aluminiu. Se da la cuptor la o temperatura de 180 de grade pentru circa o ora. Dupa o ora se inlatura folia de aluminiu si cea alimentara si se mai tine la cuptor circa 15 minute, pana ce cartofii se rumenesc. Se portioneaza si dupa preferinte se mai adauga deasupra mozzarella. Cartofii gratinati sunt o garnitura perfecta pentru preparatele din pui, porc, rata. Cu acest preparat va veti surprinde mereu prietenii, datorita gustului placut, usor aromat de nucsoara si usturoi si datorita texturii sale moale, pufoasa, dar in acelasi timp si putin crocanta. Este un preparat destul de usor de realizat care nu necesita multa indemanare sau cine stie ce talent in bucatarie, care nu da gres niciodata. La orice tip de petreceri sau la nunta dupa ce ati tinut o cura de slabire, ca mai nou asa se poarta… va puteti rasfata papilele gustative cu acest minunat preparat.

Comentariile sunt inchise