Casco ieftin

Cand vine vorba de asigurari am dori sa platim cat mai putin pentru polite care sa acopere cat mai mult. Cand vine vorba de asigurarile auto, RCA-ul este primul lucru care ne vine in minte, deoarece suntem obligati prin lege sa incheiem o astfel de polita. Ins soferii stiu ca, atunci cand se urca la volan, exista o anumita probabilitate sa fie implicati intr-un accident rutier. Statisticile demonstreaza ca probabilitaeta este chiar destul de ingrijoratoare. Sa ne imaginam ca tu esti un sofer responsabil care circula regulamentar. Dar ce se intampla atunci cand esti implicat intr-un accident rutier din vina unui alt sofer, care circula fara RCA.

Atunci va trebui fie sa mergi prin tribunale sa obtii banii pentru despagubiri, fie sa ii scoti din buzunarul propriu. Aici intervine si utilitatea politei CASCO. Aceasta asigurare acopera 4 categorii de riscuri: avaria partiala, avaria totala, furtul total si cel partial.

  • In prima categorie, avaria partiala intra de exemplu accidentarile in parcare. De multe ori autorul este necunoscut. Acest tip de avarie este cea pentru a carei reparatie plafonul maxim este de 75-80% din SA.
  • In cea de a doua categorie, avariat totala se inscriu acele daune care, printr-un memoriu tehnic se arata ca masina nu mai poate fi adusa la parametrii specificati de producator. Deci aceasta este dauna totala.
  • In cazul furtului partial se inscriu furturile unor anumite parti din autoturism. De exemplu roata de rezerva sau oglinzile, cat si avariile pe care le-au produs hotii in incursiunea lor (ex: geamuri sparte).
  • In cea de a patra categorie este inclusa disparitia totala a masinii.

Evident, legea spune ca orice dauna de tipul celor de mai sus trebuie raportata mai intai la sectia de politie in raza careia s-a produs/constat dauna.

Pentru a beneficia de CASCO ieftin trebuie sa va alocati ceva timp compararii preturilor oferite de diferitele companii de asigurari. Acestea isi stabilesc tarifele in mod subiectiv, asa ca este posibil ca valoarea primei de asigurare sa difere semnificativ de la o firma la alta. Pentru aceasta, cel mai util ar fi sa folositi un calculator online de CASCO prin care veti afla ofertele de asigurare, introducand date de baza despre autoturismul dumneavoastra.

Comentariile sunt inchise