Ce este alergia?

Ce este defapt alergia, de ce anumiti indivizi au o reactie alergica la un anumit tip de alergen iar altii nu. Care ar fi modalitatile de prevenire a alergiilor? Cu timpul oamenii au devenit din ce in ce mai constienti de aceste intrebari, datorita efectelor deloc placute a multora dintre alergii. Anumiti indivizi prezinta sensibilitati unice care sunt expuse prin alergii.  Deoarece marea majoritate a alergiilor nu ne pun viata in pericol, nu ar trebui sa avem teama de aumite tipuri de alergii. Odata ce identificam tipul de alergie de care suferim putem previni relativ usor semnele si reactiile alergice.

Ce este alergia?

Alergia reprezinta reactia stistemului nostru imunitar la un anumit alergen sau subtanta, care de obicei nu prezinta nici un fel de pericol pentru corpul nostru. Substantele din mediu care provoaca alergia se numeste alergen. Reactia alergica reprezinta defapt o reactia mult mai puternica decat in mod normal a sistemului nostru imunitar la substantele straine care patrund in organsim substante care in mod normal nu prezinta nici un fel de pericol, astfel sistemul nostru imunitar incercand sa le elimine din organism. Sistemul imunitar avand rolul de a proteja corpul nostru impotriva anumitor substante care ar putea provoca anumite boli, astfel sistemul nostru imunitar reactioneaza la o alarma falsa, deci cand prezentam o anumita reactie alergica nu putem afirma ca avem o boala.

Reactia alergica prezinta numroase simptome si semne. Ce este alergia, alergia este declansata in momentul in care sistemul imunitar creste numarul anticorpilor din organism, iar la contactul cu alergenul decansandu-se reactia alergica cum ar fi, iritare, inflamare, mancarime, roseata etc. Reactia alergica de obicei apare imediat dupa ce avem contactul cu alergen dar este un fapt normal aparaitia ei si dupa una sau doua zile.

Cei mai frecventi alergeni sunt: praful, intepatura de insecte, in alimente, medicamentele deasemenea prezinta reactii alergice., blana de animale, polen prezentant reactii alergice cum ar fi: roseata, inflamare, mancarimi, stare de rau, eruptii cutanate, scurgerea nasului iar in cazurile extrem de severe: anafilaxie care pun in pericol viata.

In momentul de fata exista teste pentru identificarea fiecarui tip de alergie pe care il putem avea. Un lucru foarte important este acela de a cunoaste ce fel de alergie avem pentru a o putea preveni mult mai usor iar medicul folosind aceste informatii putandu-se acorda un tratament adecvat in vederea ameliorarii reactiilor alergice.

Comentariile sunt inchise