Ce reprezinta astrograma sau horoscopul natal?

Realizarea unui horoscop personal reprezinta determinarea pozitiei planetelor si astrelor, in raport cu un moment istoric particular, pe care vrem sa-l luam in considerare, pe un punct de longitudine si latitudine bine determinat pe Terra.

Sa ne imaginam horoscopul individual fiind reprezentat de o sfera, pe care se gasesc plasate corpurile ceresti. In functie de pozitia ocupata de aceste corpuri in momentul nasterii, fiecare individ este supus unor influente diferite. Se considera conform conceptului similitudinii ca “un copil este nascut intr-o zi si la o ora cand radiatiile cosmice sunt in armonie cu Karma sa individuala”.

Fiecare om a creat singur acest portret prin activitatea sa anterioara (actiuni, decizii, constientizare etc) si el este singurul care, prin inteligenta, prin atitudine morala si crestina, il poate imbunatati. Omul intelept isi invinge planetele, care reprezinta trecutul sau si prin credinta si meditatii atinge constiinta sa divina realizand unitatea sa cu Spiritul (Swamy Yogananda).

O parere asemanatoare este exprimata de Dante: “Astrele sunt cauzele primare ale actiunilor voastre, dar sunteti inzestrati cu o lumina care va permite sa distingeti intre bine si rau si o vointa libera care, dupa ce ati inceput lupta contra astrelor, triumfa deplin daca e bine dirijata”.

In concluzie, in cerul nasterii este inscrisa personalitatea umana (mai exact vectorii principali, trasaturile de baza etc), cu trecutul ei inalterabil ca efect karmic (individual si de grup) si tendintele de viitor ce rezulta din aceasta combinatie.

Dar, fiecare om are posibilitatea sa aleaga intre a ceda tendintelor rele si a ramane o jucarie a destinului sau, rezistand tentatiilor, sa le invinga, castigandu-si astfel dreptul de a-si controla propriul destin.

Majoritatea oamenilor se nasc cu multe calitati, care le sunt insa necunoscute. A descoperi capacitatile inseamna a face un mare pas spre perfectiunea interioara si implinirea aspiratiilor sau, altfel spus, spre fericirea si realizarea personala.

Comentariile sunt inchise