Ce reprezinta costumele de carnaval si mastile?

Interpretarea clasisa sau defintia din dictionar a unui costum este un stil de imbracaminte care include toate hainele si accesoriile purtate pentru a portretiza un anumit personaj, o perioada sau o tara. Un costum poate fi descris ca fiind un anumit stil de imbracaminte si accesorii utilizate pentru a portretiza purtatorul ca un personaj, altul decat cel care este in mod normal.
De exemplu de sarbatoarea Halloweenului majoritatea care aleg sa petreaca noaptea undeva stiu ca aceste costume nu sunt doar pentru un festival sau un carnaval. Masti, peruci si alte accesorii sunt componente integrante a oricaror costume carnaval infricosatoare.
Intr-adevar, pe tot parcursul istoriei umane, oamenii au folosit masti, ca parte de costume de ceremonie pentru a celebra o varietate de festivaluri religioase sau spirituale. Originile exacte de a purta masti in ceremonii sunt necunoscute, insa acestea au fost purtate de catre slujitorii religiosi precum si de observatorii spirituali sau pagani. De exemplu in Africa mastile sunt sculptate cu o indemanare extraordinara dintr-o varietate de materiale, inclusiv lemn, cupru, alama si fier si sunt folosite pentru diverse scopuri cum ar fi ceremoniile de ritual pentru a comunica cu spiritele.
In Europa mastile si costumele sunt purtate la carnavale, care sunt niste ocazii festive. La carnaval oamenii se imbraca in costume colorate si masti si ies pe strazile oraselor pentru a celebra. Aceste petreceri stradale au elemente de circ cu oameni mascati si costumati.
In Asia mastile sunt purtate in timpul diferitelor ceremonii, incluzand aici Shamanismul in care shamanii comunica in numele oamenilor cu spiritele din lumea de dincolo. Iar pentru ca in Asia multe animale sunt privite ca niste Dumnezei nu este nimic iesit din comun sa vedem capete de animale pe templele budiste si hinduse, care au rolul de a alunga raul.
Cu toate acestea, pentru majoritatea oamenilor Halloweenul este in mare masura o sarbatoare laica si un timp pentru petreceri, unde acestia pot purta costume si masti hazlii pentru a-si ascunde identitatea. Insa in ultimii ani aceasta sarbatoare a devenit foarte comerciala, astfel ca numarul magazinelor care vand astfel de produse a crescut foarte mult.
Daca doriti sa va costumati pentru o petrecere organizata de firma unde lucrati, pentru o petrecere intre prieteni sau pentru orice alt eveniment va asteptam pe siteul VS Mall de unde puteti cumpara orice accesoriu pentru a va costuma.

Comentariile sunt inchise