Ce trebuie sa stii cand cumperi o baterie de laptop

O baterie laptop buna ne alimenteaza modul de viata activ si dinamic pe care il dorim. Ne ajuta sa folosim electronice fara sa fim in apropierea unei prize. Este o adevarata comoara pentru oamenii de afaceri care au nevoie sa lucreze la prezentari, sa intre in contact cu clientii sau ca comunice cu alte persoane din viata lor in timp ce sunt pe drum. Nu cred ca putem intari suficient importanta bateriilor in era in care traim. Asa ca ar trebui sa fim cu totii inarmati cu suficiente cunostinte despre cum putem alege o baterie potrivita pentru laptopul nostru. Aceasta trebuie sa fie compatibila, performanta si sa asigure durata de functionare necesara pentru a fi eficienti.

Iata cateva idei pe care merita sa le tineti minte atunci cand cumparati o baterie pentru  laptop online:

  1. Calitatea este esentiala! Ai grija ca furnizorul tau de componente si accesorii pentru laptopuri sa evite produsele sub standard si sa iti ofere o baterie nou nouta. Cum verifici? Uitandu-te ca plasticul folosit sa fie ABS, la numarul de celule si fabricant. Acesta din urma ar trebuie sa fie unul cu o reputatie solida: Samsung, LG, BAK, etc. Se stie ca bateriile originale dureaza cel mai mult si ca cele reconditionate nu sunt de calitate foarte buna.
  2. Fii atent la componentele care asigura siguranta bateriei. Pana la urma, orice baterie este un rezervor cu combustibil. Daca nu sunt luate masuri speciale de siguranta, iti poate strica ireparabil alte componente din interiorul laptopului.  O baterie de laptop buna va avea mai multe componente care sa asigure siguranta laptopului: un termostata atasat de celule, mecanism de protectie pe PCB (placa cu circuite). Aceste mecanisme vor deconecta bateria atunci cand temeperatura ajunge la cote periculoase.
  3. Furnizorul trebuie sa fie de incredere. Acest lucru rezulta de obicei din recomandari dar si din afilierea acestuia la diferite certificate si standarde de calitate.
  4. Furnizorul ar trebui sa asigure siguranta datelor si pastrarea intimitatii clientilor sai.
  5. Acesta ar trebui sa aibe si o politica de returnare gratuita a produselor in 30 de zile daca acestea nu sunt potrivite sau nu functioneaza cum am vrea si garantie pe produse (la baterii de obicei se acorda 12 luni).
  6. Unii retaileri se ofera chiar ei sa iti inlocuiasca produsul vechi cu cel nou achizitionat. Oricum acest lucru, in cazul bateriei nu este greu deloc. Ajunge sa indepartezi carcasa laptop cu grija si sa scoti bateria cea veche, avand grija sa o asezi pe cea noua in exact aceeasi pozitie. Insa un furnizor care ofera un customer support de calitate poate fi de folos cu alte piese care sunt mai dificil de inlocuit sau cu sfaturi legate de compatibilitate si avantaje pe care le ai folosind un anumit produs. Nu iti fie teama sa folosesti acest customer support si sa suni orice nelamuriri ai avea. Mai bine sa fii sigur, decat sa strici ceva.
  7. Pana la urma ne gandim la bani, la compatibilitate, la eficienta, dar sa nu uitam si de mediul inconjurator. O baterie laptop de buna calitate nu are mercur sau plumb in componentele sale si respecta directivele legale referitoare la protectia mediului. Contributia noastra este sa cumparam o baterie de la un fabricant care respecta mediul.
  8. Pretul cel mai mic nu inseamna intotdeauna si afacerea cea mai buna. S-ar putea ca la final sa platiti mult mai mult decat ati vrea daca alegeti o baterie doar pentru ca este ieftina.

Comentariile sunt inchise