Cele mai ieftine bilete low cost din lume

Exista, la nivel mondial, un top al companiilor aeriene, in functie de pretul practicat pentru bilete de avion specifice diferitelor clase. Astfel, stiind aceasta clasificare, puteti alege, cu usurinta, cu ce avion sa va continuati calatoria, dupa o escala, sau ce companie aeriana sa alegeti, pentru a sti ca ati platit cel mai mic pret. Majoritatea ofera constant reduceri, iar cumpararea tichetelor din timp poate aduce, cu sine, un cost total mult mai mic decat in mod normal.

Compania aeriana Easy Jet, isi are sediul principal in Londra, in aeroportul London Luton, insa aceasta desfasoara zboruri in aproape toate tarile Europei. Astfel, cursele de zbor ale acestei companii aeriene sunt prezente si in Romania. Aspectul prin care s-a facut remarcata aceasta sunt tocmai biletele low cost, ce au cel mai mic pret din lume, pentru zborurile ce pleaca in afara Europei. Ea opereaza 387 rute, intre 104 destinati, pe continentul nostru si in nordul Africii. Easy Jet este una dintre cele mai convenabile alegeri, iar rezervarea se poate face foarte usor, folosind platforma online pusa la dispozitie. Ea are doar o singura clasa, iar clasicele bilete de avion au fost inlocuite cu un numar de referinta, model urmat, la scurt timp, si de catre alte companii. Easy Jet ocupa pozitia numarul 1 in acest top al companiilor de zbor.

A doua cea mai convenabila companie aeriana, in ceea ce priveste pretul biletelor de avion, este Air Asia, din Malaezia. Aceasta a fost fondata de catre Tony fernandes, in 2001. Air Asia ofera zboruri inspre 48 de destinatii, impanzite pe tot continentul, printre acestea numarandu-se si cele din Indonezia, Macau, China, Cambodgia, Vietnam, Myanmar si Filipine. Este cunoscuta ca fiind prima companie ce a ales sa zboare pe rute domestice, in Asia, ce a oferit clase diferite, la preturi foarte mici. Este surprinzator de stiut ca peste 35 de milioane de oameni au folosit deja serviciile acesteia. Aceasta ocupa, de asemeni, locul 1 in topul pretului biletelor de avion la clasa business.

A treia companie aeriana ce ofera bilete low cost la cele mai mici preturi este Ryan Air, din Irlanda. Totusi, aceasta a primit, adeseori, foarte multe critici in ceea ce priveste serviciile oferite. Acest lucru nu a afectat, insa, fluxul de clienti, ea reusind sa penetreze piata europeana prin pretul biletelor low cost foarte mic. Cu sediul central in Dublin, ea ofera peste 516 rute, intre 26 de tari si 25 de destinatii. Cu o istorie lunga, ce dateaza inca din 1985, compania de zbor Ryan Air a cunoscut o popularitate crescanda in ultimii ani, dupa ce si-a imbunatatit politica si a scazut, si mai mult, pretul pentru bilete de avion.

Comentariile sunt inchise