Cinci motive sa calatoresti cu trenul si sa lasi masina acasa

1. Rata de accidente in cazul trenurilor e mult mai mica

Daca vrei sa calatoresti in siguranta , cea mai buna varianta este cea cu trenul.Evitarea trecatorilor , a masinilor din trafic , mentinerea concentrarii atentiei si a luciditatii pe care trebuie sa o cand te afli la volan , nu este altceva decat un stres in plus cand calatoresti si ar mai trebui sa mentionez ca in lume un accident de masina se intampla la fiecare minut pe cand in cazul trenurilor asta se intampla la cel mult fiecare doua ore.

2. Poti intalni alte persoane

Unul dintre cele mai importante aspecte este acela ca in cazul calatoriei cu trenul poti discuta si interactiona cu diferite persoane , poti sa iti faci prieteni , sa schimbi experiente , etc.Acest lucru transforma o calatorie plictisitoare la volan , intr-una distractiva si memorabila.

3. Poti dormi pe tren

Daca parcurgi o distanta mare e dificil sa conduci incontinuu fara pauza , iar in acest caz cel mai convenabil e sa calatoresti cu trenul pentru ca te poti si odihni in acest timp.In acest fel ajungi la destinatie odihnit, in siguranta , gata de o vacanta interesanta sau cu resurse pe masura pentru a incepe ziua in forta la locul de munca. Verifica mersul trenurilor online si rezerva-ti un loc la cuseta.

4. Poti avea multe activitati

Cand te afli la volan esti limitat in acest punct de vedere.Nu poti vorbi la telefon fara handsfree,sa scrii mesaje,sa te joci sau orice altceva ce ti-ar putea distrage atentia de la drum.Pe langa faptul ca e interzis de lege , aceasta este o chestiune si de etica si de bun simt. De ce sa nu alegi trenul cand ai atatea posibilitati ? Poti sta linistit si comod sa cugeti la anumite aspecte din viata ta , poti rezolva rebus , te poti juca sah , poti citi presa sau diverse carti , poti asculta muzica , poti incerca jocuri video, iar daca ai laptopul cu tine poti sa vizionezi un film sau sa realizezi diferite proiecte.Daca totusi te plictisesti poti scoate capul pe geam sa privesti peisajele sau poti iesi din compartiment sa socializezi cu alte persoane.

5. Poti consuma alcool fara a lua amenda

Daca te afli la volan trebuie sa fi lucid si chiar daca alegi sa consumi alcool trebuie sa nu treci de limita maxima admisa prin lege , altfel risti sa fi amendat sau mai grav sa faci inchisoare.Daca totusi te gandesti sa pleci in vacanta cu gasca mai bine alegeti trenul , aveti libertate mult mai mare si distractie pe masura.Faptul ca va simtiti in vacanta din momentul in care va urcati in tren , va dezvolta o predispozitie la ceea ce urmeaza si o stare generala de euforie , astfel ca in momentul in care ajungeti la destinatie sunteti pregatiti pentru orice.

Comentariile sunt inchise