Clasificarea vitaminelor si mineralelor precum si importanta lor

Stim cu totii ca vitaminele si mineralele sunt esentiale nutritiei si sanatatii noastre in general. De fapt, organismul nu poate functiona fara ele. Avem nevoie de cantitati mici de diverse vitamine si minerale in dieta noastra zilnica, pentru a ne asigura o dezvoltare si o crestere optima.

Organismul nostru contine treisprezece vitamine, dintre care noua sunt solubile in apa si patru sunt liposolubile. Vitaminele solubile in apa sunt vitaminele B, vitamina C si acidul folic, iar cele liposolubile sunt vitaminele A, D, E si K.

Vitaminele solubile in apa se dizolva usor in apa. Totusi, organismul nu le poate depozita, astfel incat eliminam in general tot ceea ce acesta nu poate procesa imediat. De aceea aportul zilnic de vitamine si rehidratarea sunt esentiale. Vitaminele solubile in apa se gasesc in carne, peste, fructe, legume si cereale integrale.

Vitaminele liposolubile sunt absorbite de organism prin intestine, cu ajutorul grasimilor cunoscute drept lipide. Vitaminele liposolubile se pot gasi in carne si produsele din carne, in peste, produse lactate si ulei vegetal.

Daca organismul dumneavoastra nu primeste un aport suficient de vitamine, echilibrul natural al acestuia poate fi distrus si astfel pot aparea probleme de sanatate. Iata de ce o gama variata de alimente bogate in vitamine este esentiala pentru o stare optima de sanatate.

Desi mineralele nu furnizeaza in mod direct energie corpului, acestea sunt implicate in productia de energie. Mineralele se impart in doua mari categorii: macro-minerale si oligominerale.

Macro-mineralele sunt cerute in organism in cantitati destul de mari. Acestea sunt calciu, fosfor, magneziu, potasiu, sodiu si clor.

Oligomineralele pe de alta parte, sunt cerute de catre organism in cantitati mici. Acestea sunt: fier, cupru, zinc, iod, fluor, crom, seleniu, mangan si molibden. Un produs care contine toate aceste elemente este Forever Nature Min

Desi anumite minerale sunt cerute in organism in cantitati mai mari, acest lucru nu inseamna ca alte minerale sunt lipsite de importanta. Diferite minerale sunt responsabile de diverse functii ale organismului, esentiale pentru starea de sanatate.

Sursa: www.forever-aloevera.ro

Comentariile sunt inchise