Climatizarea potrivita pentru un mediu confortabil

Cand cumparati un aparat de aer conditionat aveti doua mari categorii din care sa alegeti: sistemele simple sau sistemele inverter. Aceste aparate au o serie de trasaturi comune, dar difera substantial ca mod de functionare a compresorului si implicit din punct de vedere al consumului de electricitate.

In general, cand pornim un aparat precum cel de aer conditionat va aparea o crestere brusca a consumului de electricitate. In felul acesta nu numai consumul mediu va avea o valoare mai ridicata, dar aparatul in sine va fi supus unui mod de functionare care aduce foarte adesea dupa sine defectiuni. Aparatele traditionale de aer conditionat folosesc o pompa de caldura care functioneaza la capacitate maxima intrucat viteza de rotatie a compresorului nu poate fi variata. Termostatul masoara temperatura ambientala si transmite impulsul compresorului care va porni sau se va opri, dupa caz. In orice caz, temperatura dorita va fi mentinuta pentru un timp scurt, in rest conditiile de mediu fiind unele extreme si dumneavoastra resimtind disconfort fie din cauza caldurii, fie din cauza frigului.

Noutatea pe care o aduce un sistem inverter consta in abilitatea de a ajusta viteza de rotatie a compresorului in functie de necesarul de aer rece care trebuie introdus in incapere. Daca aparatele obisnuite nu pot functiona decat la viteza constanta, inverterul se bazeaza pe acelasi principiu ca un accelarator crescand sau reducand consumul de curent in functie de necesitate. Astfel raportul dintre confortul termic si banii platiti pe energia electrica necesara mentinerii acestor conditii are valoarea cea mai favorabila dintre toate sistemele de climatizare disponibile pe piata.

Pe langa faptul ca este mult mai silentios, aparatul de aer conditionat inverter functioneaza astfel incat sa menajeze partile componente si are nevoie de mentenanta mult mai rar decat un aparat obisnuit. Pentru a beneficia de toate calitatile unui astfel de sistem nu trebuie decat sa va asigurati ca achiziotionati capacitatea adecvata incaperilor pe care doriti sa le echipati.

Comentariile sunt inchise