Companii aeriene lowcost

Companiile aeriene care au in componenta lor servicii low cost au solocitari din ce in ce mai mari anul acesta. Recesiunea a adus acest tip de companie low cost, pentru a multumi clienti cu venituri mult mai mici. Diferenta dintre un normal si un bilet low cost este foarte mare. Principala problema a acestor bilete sunt serviciile scazute, in cazul unui bilet low cost nu aveti inclus decat zborul si taxa de aterizare dar in cazul unui bilet normal aveti inclusa masa, bagajul de cala, perna si multe altele. Si, asadar tot mai multi clienti cumpara cele mai ieftine bilete de avion pentru a face economie.

Marea Britanie a elaborat o lege prin care orice persoana foloseste zborul de mai multe ori pe an sa plateasca o asa zisa taxa eco. Taxa aceasta eco reprezinta poluarea produsa de avionul comercial cu care este deplasat clientul. Sunt des folosite pentru ca in categoria transporturi sunt cele mai sigure, fara nici un fel de accident soldat in acest concept de low cost.

Cursele low cost sunt directe fara escala iar plata se face de obicei online posibil si prin agentii de turism. Taxele percepute pentru bagaje sunt de 15-20 de euro, greutatea bagajului nu trebuie sa depaseasca  10 kg. Taxa pentru fiecare kg este de 7 euro iar dimensiunea bagajului trebuie sa nu depaseasca 100cm latime. Daca aceste criterii nu sunt indeplinite atunci bagajul este inclus in alta categorie de bagaj.

Companiile aeriene operatoare de calatorii low cost din Romania sunt Blue Air, easyJet, WizzAir, MyAir, si GermanWings. Vremea urata sau alte calamitati naturale pot afecta zborurile, ele sunt anulate pe tot parcursul acestor fenomene. De exemplu in 2010 vulcanul Grimsvotn a erupt si a extins un nor de cenusa ce a traversat Europa. Companiile aeriene au fost grav afectate unele chiar intrand in insolventa, din lipsa de lichiditati. Chiar si in 2012 WizzAir a avut aceeasi problema cu lichiditatile din lipsa de clienti avand foarte putine zboruri.

 

 

 

 

Comentariile sunt inchise