Comunicat de presa buldoexcavator

Buldoexcavatorul este format dintr-un excavator si un tractor iar in fata este fomat dintr-o lopata-cupa avand un motor diesel care il ajuta sa functioneze dintr-o parte in alta.

Un brand foarte cunoscut in buldoexcavatoare este JCB, prescurtarea venind de la initialele numelui fondatorului acestui brand, Joseph Chiril Bamford, este un brand cu foarte mare succes. El a cumparat un buldoexcavator si l-a trimis spre testare inapoi acasa. Acesta, in 1953, a construit primul atasament buldoexcavatorului. Un an mai tarziu, JCB comercializeaza JCB Mk.1 atasamentul pentru buldoexcavator care urmeaza sa fie conectat la un maior Fordson sau tractor Nuffield. In 1958, JCB a fabricat primul buldoexacavator complet integrat, primul incarcator de buldoexcavator rigid. Cu toate acestea, firma Whitlock Bros din Essex, Anglia, este creatoarea primului buldoexcavator.

O alta versiune a buldoexcavatorului a venit din partea unui alt producator si anume Case.

Initial buldoexcavatorul era simplu iar apoi cadrului i-au fost atasate picioare. Acest lucru a permis utilajului sa ridice incarcaturi mult mai grele, avand o stabilitate mai mare si deplasarea se facea mult mai usor in acest fel. Insa tot nu era de ajuns, astfel in 1990, a fost scos primul utilaj cu patru roti. In 1961, JCB a inventat “Hydraslide”, un sistem care a fost in masura sa sape perimetri stransi mult mai usor.

Aceste trasformari au fost extrem de creative in ceea ce priveste versatilitatea larga de accesorii pentru buldoexcavatoare: toate fiind interschimbabile.

Comentariile sunt inchise