Comunicat de presa Caterpillar

Povestea Caterpillar

Caterpillar Inc este compania care ocupa prima pozitie de producator din lume de utilaje grele si utilaje de constructii. Povestea Caterpillar a inceput in anii 1910 infintata de catre Ben Holt si Daniel Best. Scopul lor bine pus la punct inca de la inceput a fost de a crea o miscare de motor capabila sa transporte si sa miste tractoare agricole grele si diverse echipamente.

Dupa deschiderea primei lor fabrici in Illinois, au inceput sa comercializeze utilajele iar izbucnirea primului razboi mondial le-a fortat sa-si redefineasca pozitia. Holt a expediat unele dintre masinile sale catre Europa pentru scopuri agricole, acestea fiind imediat luate in considerare ca masini excelente de razboi. Grele, puternice si de incredere, armata britanica le-a folosit in Franta in timpul razboiului si in cele din urma a creat tancul britanic inspirat in intregime de utilajele Caterpillar.

Dupa razboi, Caterpillar a inceput sa-si redefineasca scopurile si obiectivele chiar daca aceasta perioada a fost dificila din punct de vedere economic, tractorul Holt a castigat o notorietate imensa. Ei au fost capabili sa se extinda rapid peste frontierele apropiate din Canada si Mexic, si in curand au deschis fabrici in Rusia si China.

In prezent, Caterpillar detine fabrici in zeci de tari si are reprezentante in aproape fiecare tara care se ocupa cu peste 400 de produse diferite: buldozer Caterpillar, autobasculante Caterpillar, etc. In timp ce acestea sunt recunoscute mai ales ca si “Caterpillar galben”, masini precum excavatoarele, buldoexcavatoarele Caterpillar sau camioanele articulate, au un portofoliu foarte larg de produse. De fapt, Caterpillar realizeaza produse de aparare cu motoare si alte parti pentru Tank Transporters de exemplu, produsele agricole in parteneriat cu Claas si crearea de Cat. De asemenea, genereaza venituri datorita unei campanii importante de marketing creata in jurul popularitatii si de acordare a licentelor de brand si dezvoltat in jur elemente diferite, cum ar fi pantofi, palarii, haine etc.

Comentariile sunt inchise