Comunicat de presa Komatsu

Evolutia Komatsu

Cunoscuta Komatsu este o companie publica, cu sediul in Tokyo, Japonia, formata din Komatsu Ltd. si alte 187 de companii. Insasi numele de Komatsu este preluat dupa orasul japonez cu acelasi nume.
Aceasta companie este renumita in utilaje grele si este cunoscuta ca fiind cel de-al doilea cel mai mare producator de utilaje grele pentru constructii si minerit din lume, dup? Caterpillar.
Castigurile companiei de peste 70 la suta se datoreaza vanzarilor de echipamente cum sunt: excavatoarele, buldozerele, autobasculantele, concasatoarele, grederele si incarcatoarele.
In prezent, compania este cunoscuta ca fiind producatoarea celui mai mare buldozer din lume: D575.

Pe langa acestea, Komatsu produce, de asemenea, masini de productie si vehicule industriale, inclusiv prese de timbru, masini-unelte, stivuitoare…Dar si alte categorii de productie cum sunt: prefabricarea, transportul, si echipamentele pentru logistica.

Dezvoltarea Komatsu

Komatsu Takeuchi Mining Co a fost fondata de catre inginerul Tashir Shiraishi in 1894, acesta fiind presedintele companiei pana in 1925. In 1917 Komatsu Iron Works produce instrumente pentru masini si echipamente pentru minerit pentru ca in mai 1921, sa devina Komatsu Ltd.

La sfarsitul anilor 1920, compania s-a extins de la 121 la 742 de angajati. In 1932 apare primul tractor agricol.

Tancurile, tractoarele militare, buldozerele din timpul celui de-al doilea razboi mondial, sunt construite de catre Komatsu pentru armata japoneza. Dupa razboi, compania a continuat productia cu buldozere si stivuitoare: a avut un mare impact o data cu construirea dupa razboi.

In anii 1960 Komatsu si-a schimbat strategia axandu-se pe exportul in strainatate, intrand in piata americana in 1967 si concurand cu Caterpillar. Pentru urmatorii 20 de ani, compania s-a extins de la un producator local mic intr-un mare concurent pe piata constructiei.

Noua generatie

In 1980 are loc fuziunea dintre Komatsu si Dresser Industries rezultand Komatsu Dresser pentru echipamentele de constructii. Insa acest lucru nu a durat mult iar fuziunea se incheie in 1994. In 1997, ea a devenit Komatsu Sisteme de utilaje.

In 1982 vanzarile au inceput sa scada fapt pentru care Tetsuya Katada era de parere ca societatea nu a fost suficient de mare sa faca fata concurentului sau, Caterpillar. Dar pe termen lung, rezultatele nu au fost de succes iar cererea pentru echipamentele pentru constructii a scazut. El a schimbat strategia incurajat directorii sa-si imagineze Komatsu ca si o companie de tehnologie. Aceasta strategie a avut succes, iar compania a crescut cu 40 la suta intre 1989 si 1992.

Comentariile sunt inchise