Comunicat de presa tractoare Fendt

Despre echipamentele agricole Fendt

Povestea de succes incepe cu fratii Fendt care sub indrumarea tatalui lor, Johann Georg, au produs tractoare, neavand pe atunci nici o idee despre modul in care acestea vor marca tehnologia in viitor. Scopul lor pe atunci era sa convinga clientii cu solutii tehnice inovatoare, cost-eficienta si fiabilitate, un scop bine stabilit si bine pus la punct. Prin acest mod s-a nascut in anul 1930 primul tractor european cu putere redusa cu 6 CP, cu plug si cositoare montate independent de viteza.

Aceste tractoare numite Dieselross, “Calul diesel”, au inceput sa inlocuiasca calul din fermele mici si cele mijlocii.

Compania propriu-zisa XaverFendt & Co a fost inregistrata in Kempten, Germania in anul 1937.

Cu un an mai tarziu, in 1938, compania lanseaza cel de-al 1000-lea Dieselross tractor F18 cu 16 Hp. Cu Dieselross 22 F care apare in 1938, Fendt ofera un tractor agricol care are deja caracteristicile tractoarelor anilor `50: doi cilindri, radiator, cutie de viteze cu 4 trepte.

In 1942, compania trece la dezvoltarea unui nou tractor forestier pe gaz cu 25 CP.

Dupa al doilea razboi mondial, compania se extinde intr-un mod rapid sub conducerea fratilor Hermann, Xaver si Paul Fendt.

Anul 1952 este marcat de modelul F Dieselross 12 L de 12 Hp a carui productie in masa incepe in 1953. In acelasi an compania a lansat unealta de sustinere Fendt 12Hp care are patru zone si a primit cea mai inalta distinctie din partea GSD in 1959 pentru conceptul de “un singur om este de ajuns”. Favorit 1, noile tendinte in design si echipamentele agricole, cum ar fi motorul de 40 hp si stratificarea casetei de multi-viteza, marcheaza anul 1958.

Comentariile sunt inchise