Concurs de figurine în nisip si body painting de Ziua Delfinului

ONG Mare Nostrum marcheaza si anul acesta Ziua Delfinului, care va avea loc la Sulina, în data de 9 august 2011. Evenimentul are ca scop evidentierea gravelor probleme cu care se confrunta ecosistemul marin si se desfasoara în cadrul proiectului “Îmbunatatirea starii de conservare a biodiversitatii marine din zona costiera româneasca, în special a delfinilor”(CONSDELFIROM).

Anul acesta, activitatile din cadrul Zilei Delfinului constau în organizarea unui concurs de figurine în nisip, respectiv a unui concurs de body painting. Concursurile se adreseaza turistilor si comunitatii locale si au ca tema vietuitoarele marine. În plus, vor fi desfasurate si actiuni de informare a cetatenilor, iar cei prezenti vor avea sansa de a se implica într-o activitate de monitorizare a sectorului de plaja din Sulina. În ceea ce priveste actiunile de constientizare, turistii si localnicii vor fi informati cu privire la problemele delfinilor din Marea Neagra si la contributia pe care o pot avea în vederea protejarii biodiversitatii marine. De asemenea, acestora li se va aduce la cunostinta faptul ca pot contribui la completarea bazei de date a organizatiei referitor la delfinii esuati sau aflati în mediul natural, semnalând prezenta acestora la numarul gratuit Telverde: 0800 800 078.

Ziua Delfinului a devenit deja traditie pentru Mare Nostrum, la fel ca si alte campanii pe care le desfasuram de ani buni. Ne bucuram ca avem sansa si anul acesta sa tragem înca un semnal de alarma asupra problemelor care afecteaza biodiversitatea marina si, în special, delfinii. Am ales sa facem acest lucru prin intermediul concursurilor instructiv–educative amintite, dar si a actiunilor de monitorizare, pentru ca suntem convinsi ca putem sa îi constientizam pe turisti si într-o atmosfera relaxata. Implicarea participantilor, respectarea temei date, creativitatea si originalitatea vor fi premiate la finalul competitiei. Juriul va avea în vedere toate aceste criterii în momentul alegerii celor trei câstigatori pentru fiecare categorie în parte. Speram ca si implicarea turistilor si a comunitatii locale sa fie pe masura”, a declarat Marian Paiu, coordonator activitati de teren ONG Mare Nostrum.

Proiectul urmareste, în primul rând, cresterea nivelului de constientizare al populatiei locale cu privire la amenintarile la viata delfinilor din Marea Neagra, dar si sprijinirea comunitatii pescarilor pentru reducerea numarului de delfini capturati accidental în plasele pescaresti.

Proiectul este co–finantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR), prin Programul Operational Sectorial de Mediu, Axa Prioritara 4, având valoarea totala de 669.930,17 lei, din care valoarea eligibila este de 550.047,1 lei (finantare nerambursabila FEDR si buget de stat).

Parteneri media: Radio Constanta, Constanteanul.com, cotidianul Alb Negru, Observator de Constanta

Comentariile sunt inchise