Coolere procesoare

Un cooler e folosit pentru scaderea si mentinerea unei temperaturi optime in calculator, pentru a putea preveni supraincalzirea, instabilitatea, proasta functionare a sistemului dumneavoastra.

Un cooler este lipit de procesor printr-o pasta termo-conductoare, pentru a asigura o temperatura cat mai scazuta  de functionare pentru procesor, in procesul de mentinere al unui transfer maxim de caldura de la IHS-ul procesorului spre baza coolerului, deoarece fara aceasta pasta termica, se pot atinge temperaturi mari, facand imposibila functionarea procesorului.

Aceasta pasta e alcatuita din microparticule care, cu cat sunt in concentratie mai mare si sunt mai bune conductoare de caldura, cu atat ofera performanta pastei si dintr-un liant care contine diferite tipuri de uleiuri polisintetice, care asigura durabilitatea pastei.

Coolerele pot folosi aerul sau apa, aceasta din urma racind mai repede, apa avand o conductivitate termica mai buna decat aerul de 25 ori mai mare si o capacitate calorica de 4 ori mai mare, sistemul de watercooling aratand impresionant, cu tuburi care intra si ies din componentele sistemului. La prima vedere, cele watercooled sunt mult mai de dorit in PC-ul de pe birou, dar mai sunt cateva aspecte in favoarea celor aircooled. E vorba de conductivitatea electrica, caci , daca ar fi sa cada o cana de apa pe placa de baza a calculatorului, nu ar fi un lucru tocmai bun, de aceea, cele aircooled sunt mai sigure din cauza acestui aspect si mai ieftine de produs si intretinut, deoarece intretinerea lor consta in stergerea prafului de pe ele.

Si daca sunteti in cautarea unui cooler si nu stiti unde sa va opriti din multitudinea de oferte, exista un loc unde puteti sa va delectati cu o serie de implementari  privind coolerele. Aici puteti viziona galeria de imagini ale sistemelor watercooled sau aircooled si urmatoarele categorii: coolere, sisteme, watercooling, surse, carcase, pc-modding, accesorii, gaming gear, office gear, multimedia, componente, monitoare, software.

In gama watercooling puteti alege: kit-uri watercooling, waterblock-uri, pompe si accesorii, radiatoare si accesorii, rezervoare, conectica watercooling, aditivi watercooling, accesorii watercooling, din gama coolere : coolere procesoare, coolere placi video, coolere chipset, coolere memorii, coolere harddisk, coolere notebook, accesorii coolere.

Comentariile sunt inchise