Cooperare transfrontaliera pentru identificarea oportunitatilor de angajare

ONG Mare Nostrum a organizat astazi, 30 septembrie 2011, la Hotelul Ibis din Constanta, Masa Rotunda destinata discutarii Documentului strategic despre Oportunitati de Angajare în Regiunea Dobrogea. Evenimentul s-a desfasurat în cadrul proiectului Nr. 2(2i)-3.2-2 “INNO-JOBS: “Crearea oportunitatilor de angajare în regiunea transfrontaliera prin identificarea locurilor de munca inovative si oferirea de instruire specializata”, proiect cofinantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala, prin Programul de Cooperare Transfrontaliera România–Bulgaria 2007–2013.

Scopul întâlnirii a fost de a completa documentul strategic cu sugestiile participantilor, în sensul transformarii acestuia într-un material cu utilitate practica ce va sustine dezvoltarea viitoare a regiunii transfrontaliere România–Bulgaria. Asadar, în cadrul evenimentului au fost discutate atât aspectele cuprinse în Documentul Strategic despre Oportunitati de Angajare în România în Regiunea Dobrogea, cât si rezultatele studiului realizat prin aplicarea de chestionare, în vederea colectarii unor informatii pertinente despre prioritatile regiunii transfrontaliere.

Acest proiect nu este primul pe care îl desfasuram în colaborare cu Bulgaria, ci este o continuare a fructuoasei colaborari pe care am avut-o pâna acum. În cadrul întâlnirii de astazi, discutiile au fost axate pe rezultatele studiului realizat ca urmare a chestionarii atât a companiilor, cât si a institutiilor educationale. Studiul a vizat identificarea profilului angajatului ideal din perspectiva angajatorului din domeniile turism, comert si agricultura. De asemenea, a fost adusa în discutie si necesitatea aplicabilitatii practice a documentului strategic, precum si a contributiei, în mod efectiv, la dezvoltarea relatiilor transfrontaliere, în ceea ce priveste locurile de munca din cele trei domenii mentionate. Suntem convinsi ca, împreuna cu partenerii nostri bulgari, vom obtine niste rezultate foarte bune care vor dezvolta relatiile de cooperare din Regiunea Dobrogea”, a declarat Andreea Ionascu, coordonator proiecte ONG Mare Nostrum.

Proiectul “Crearea oportunitatilor de angajare în regiunea transfrontaliera prin identificarea locurilor de munca inovative si oferirea de instruire specializata” a debutat în luna februarie 2011 si este implementat de “Dobrudzha Agricultural and Business School” (Bulgaria) si ONG Mare Nostrum.

Scopul principal al proiectului este îmbunatatirea capacitatii resurselor umane, în Regiunea transfrontaliera România–Bulgaria, de a întâmpina nevoile emergente ale pietei generate de inovatii si dezvoltarea tehnologica si de a motiva initiativele comune pentru crearea de locuri de munca.

Comentariile sunt inchise