Creativitate si responsabilitate de Ziua Internationala a Marii Negre

ONG Mare Nostrum incheie seria activitatilor organizate cu ocazia Zilei Internationale a Marii Negre–editia 2011. Concursul “Marea Neagra intre fantezie si realitate”, “Targul ludic” si competitia “Proiectii in viitor–litoralul anului 2050” reprezinta ultimele trei activitati din cadrul acestui eveniment si se vor desfasura in intervalul 29.10 – 1.11.2011.

In cadrul “Targului ludic”, elevii vor avea ocazia de a se implica, in mod practic, in jocuri si activitati distractiv–educative, vizand o gama larga de aspecte de mediu. Acestia vor putea participa la scurte prezentari pe teme de mediu, vor viziona filmulete cu teme eco si vor interactiona cu voluntarii si angajatii Mare Nostrum. Actiunea va avea loc sambata, 29 octombrie 2011, incepand cu ora 11.00, in Tomis Mall Constanta (etaj 3) si este destinata atat institutiilor de invatamant, cat si cetatenilor interesati de protectia mediului. Tot sambata, de la ora 16.30, vor fi desemnati si castigatorii concursului “Proiectii in viitor–litoralul anului 2050”, activitate care s-a adresat liceenilor de la scolile constantene si s-a desfasurat in perioada 14.09–21.10.2011. Concursul a avut ca tema proiectarea litoralului anului 2050 prin intermediul unor metode electronice originale.

Cea de-a treia activitate, este concursul “Marea Neagra intre fantezie si realitate”, care va avea loc pe 1 noiembrie 2011 la Sf. Gheorghe. Acesta se adreseaza institutiilor de invatamant din localitate si se desfasoara in cadrul proiectului “Imbunatatirea starii de conservare a biodiversitatii marine din zona costiera romaneasca, in special a delfinilor”. Competitia are doua subsectiuni, implicand atat realizarea unor figurine din plastilina intruchipand vietuitoare marine, cat si o parada de costume eco realizate din deseuri.

Aceste trei activitati sunt ultimele din seria actiunilor dedicate Zilei Internationale a Marii Negre. Si, desi se adreseaza, in majoritate, institutiilor de invatamant, vizeaza si comunitatea locala. Tocmai de aceea, ii asteptam, la Targul ludic, si pe cetatenii interesati de protectia mediului si dornici sa le impartaseasca si celorlalti pareri sau sugestii despre cum pot adopta un mod de viata responsabil. In ceea ce priveste concursurile, intentionam sa folosim creatiile elevilor ca  mijloc de informare si constientizare, dar si ca exemplu de responsabilitate fata de mediu. Ne dorim ca implicarea copiilor, originalitatea si creativitatea lor, sa reprezinte un semnal de alarma cu privire la gravele probleme cu care se confrunta zona costiera romaneasca si mediul inconjurator in ansamblu.”, a declarat Mihaela Candea, director executiv ONG Mare Nostrum.

Scopul principal al evenimentului „Ziua Internationala a Marii Negre” este cresterea gradului de constientizare a autoritatilor locale si a cetatenilor, cu privire la necesitatea imperativa a unui management durabil al zonei costiere romanesti.

Parteneri: Radio Constanta, Constanteanul.com, cotidianul Alb Negru, Agentia de presa Infostar, Cotidianul E–reporter.ro, Fotografa.ro si Observator de Constanta, Blogatu.ro

Comentariile sunt inchise