Cresterea pietei de masini second hand in 2012 in tara noastra

masini second handStatistici recente realizate de catre Asociatia Constructorilor Europeni de Automobile demonstreaza ca piata de masini second hand si noi din tara noastra trece printr-un ritm puternic de crestere. Studiul a fost realizat pentru 28 de tari, din care 25 din Uniunea Europeana. Astfel, in primele cinci luni ale anului 2012 au fost inmatriculate 26017 masini second hand si noi, cu peste 12% mai mult comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Romania se afla deci pe pozitia a treia, dupa Estonia si Ungaria.

Pe piata de autoturisme second hand, Volkswagen este lider detasat, avand peste 17000 masini inmatriculate in Romania in primul semestru al acestui an (vorbim de o crestere cu 68% fata de perioada similara din 2011). A doua marca este Opel cu peste 15000 de unitati; pe pozitia a treia vine Ford cu aproape 9500 de unitati. Aceste trei marci insumeaza peste jumatate din totalul numarului de inmatriculari. In top cinci se mai afla Audi cu peste 4000 de unitati si BMW cu aproape 3900.

Un aspect cel putin interesant este nivelul mediu al preturilor autovehiculelor second hand ce a inregistrat valoarea de 5.220 euro – in crestere cu 5% in primul semestru al acestui an comparativ cu perioada similara a anului trecut, conform AutoIndex.

Ce modalitate mai usoara exista pentru proaspatul sofer sau pentru orice roman care doreste achizitia unei masini second hand decat apelarea la un site specializat de anunturi auto. Aici se pot alege si compara modele diferite, pe criterii precum anul fabricatiei, tipul motorizarii si capacitate cilindrica, pret, km parcursi si asa mai departe. In acelasi timp, pe astfel de portaluri se pot adauga anunturi auto, cu imagini, tot in mod gratuit. Un astfel de site este www.auto-az.ro – locul in care masina pe care o cauti poate fi a ta !

Comentariile sunt inchise