Criterii importante in alegerea asternuturilor

In medie, un om isi petrece o treime din viata in pat, din acest motiv ce lenjerie de pat alegeti are o mare influenta asupra confortului, timpului de odihna si regenerarii organismului dumneavoastra. Pentru a va bucura de confort optim si a reduce nivelul zilnic de stres datorat lipsei de somn sau unui somn agitat se recomanda sa alegeti lenjerii cat mai confortabile. Asternuturile potrivite merita si o investitie semnificativa intrucat vor rezista foarte mult timp, iar calitatea materialului va face ca ele sa nu isi piarda trasaturile dupa mai multe cicluri de spalare. Cearceafurile potrivite ofera un strat confortabil aproape de pielea dumneavoastra, iar impreuna cu o patura sau pilota calduroasa ofera toate caracteristicile unui somn odihnitor.

Pentru a alege lenjerii de pat de calitate trebuie sa aveti in vedere cativa factori. Numarul de fibre din tesatura influenteaza gradul de permeabilitate al materialului. Aici este bine sa alegeti o valoare medie pentru a obtine un nivel optim de confort. Tesaturile prea rare tind sa fie aspre, iar cele prea dense nu permit pielii sa respire si va fac sa transpirati. Bumbacul este de multe ori alegerea implicita cand vine vorba de lenjerii. Acesta este confortabil, poate fi folosit in orice sezon si este usor de intretinut.

De asemenea, tehnologiile actuale de prelucrare au facilitat imbunatatirea versatilitatii bumbacului astfel incat aveti posibilitatea de a alege lenjerii din bumbac cu textura de satin sau matase. Faptul ca este o fibra naturala aduce toate beneficiile pentru piele si va fereste de alergii si iritatii, fiind optiunea ideala in cazul lenjeriilor pentru copii.

Permeabilitatea materialului face ca acesta sa fie foarte usor de vopsit in procesul de prelucrare si va ofera oportunitatea de a alege orice combinatii de culori si imprimeuri pentru a genera si confort vizual in dormitor, nu numai fizic. Intretinand corespunzator cearceafurile va veti putea bucura de lenjerii pat confortabile o perioada foarte lunga de timp.

Comentariile sunt inchise