Criteriile de alegere ale unui frigider

Multitudinea de marimi, modele, capacitati, producatori de frigidere, ne ridica multe intrebari in momentul in care trebuie sa alegem un frigider sau congelator.

Cateva sfaturi utile care va vor fi cu siguranta de ajutor in alegerea unui frigider:

–  Bugetul alocat cumpararii unui frigider este unul dintre principalele criterii de alegere ale unui frigider. Totusi, nu va opriti aici. Evitati ofertele “avantajoase” care in timp produc mai multa paguba, calitatea aparatelor cu pret mic sau deosebit de mic, este deseori slaba si durata medie de folosinta este mica. Analizati modelele producatorilor existenti pe piata si comparati avantajele/dezavantajele si preturile. Vizitati magazinele de electrocasnice si solicitati cat mai multe detalii. Online puteti gasi preturi bune pentru aceleasi produse.

–  Masurati locul unde va fi amplasat noul frigider, tinand cont de spatiul (20 cm) din jurul frigiderului necesar ventilarii. Daca doriti sa cumparati un frigider pe care sa il incadrati in mobila, fiti atenti la masuratori; aveti grija sa luati in considerare spatiul de ventilatie pentru ca frigiderul sa functioneze normal, mai ales vara. Lipsa spatiului necesar ventilatiei poate cauza o functionare defectuoasa si un consum marit de energie electrica.

–  Tinand cont de numarul de persoane si de preferintele culinare, ganditi-va ce tip de frigider ar fi potrivit pentru dvs. : frigider simplu (cu o usa si congelator interior), combina frigorifica cu 2 sau 3 usi (compartiment separat pentru congelator, frigider si eventual racitor pentru fructe, bauturi). Un frigider mai mic decat nevoile Dvs. va fi supraincarcat si va functiona in afara parametrilor normali.

– In functie de conditii si posibilitati puteti alege frigidere/congelatoare cu moduri de racire diferite:  dezghetare automata, racire cu curenti de aer, cu 1 sau 2 motoare, cu electrovalve, cu termostat sau comanda electronica s.a.

– Informati-va despre clasa energetica, consumul si zgomotul facut de frigider. Este mai avantajos sa cumparati un frigider putin mai scump, dar cu consum redus si care sa aiba o functionare silentioasa.

– Cititi certificatul de garantie al frigiderului : daca exista garantii asupra componentelor, in cat timp se obliga producatorul sa repare defectele aparute, durata medie de functionare a frigiderului. Producatorul trebuie sa va asigure piese de schimb pe toata durata medie de functionare specificata in certificatul de garantie.

– Detaliile tehnice sunt numeroase, de unele optiuni aveti nevoie, de altele nu. Daca nu intelegeti sa nu va descurcati cu toate aceste aspecte tehnice, solicitati sfatul unui frigotehnist specializat in reparatii frigidere, technician care va poate oferi informatii utile referitoare la fiabilitatea diferitelor marci sau modele de frigidere. Mai multe detalii gasiti pe www.RoServicii.ro

Comentariile sunt inchise