Cu si despre acumulatori Varta

Cand vine vorba despre un brand cu atat de mare incarcatura ca si Varta, este greu sa nu incepi cu istoria acestora, care spune totul despre el, despre valorile sale si despre ceea ce promoveaza, de unde putem sa tragem concluzii legate de produsele pe care le fabrica. Stim de mult de existenta acestor acumulatori Varta pe care ii gasiti aici, dar putini dintre noi stiu care este, cu adevarat, evolutia brand-ului si a produselor.

Istoria Varta incepe din anul 1887, cand fondatorul companiei, Adolf Müler, deschide Büsche & Müller in orasul Hagen din Germania. In 1890, AEG si Siemens, care produceau acumulatori, care sunt o parte a bateriilor, se decid sa investeasca in companie, care a devenit Accumulatorenfabrik AG. In acest stadiu, compania produce baterii pentru prima masina electrica ajunsa in Germania, in anul 1893.

Abia in 1904 se naste numele Varta, initial pentru a produce acumulatori mici si portabili folositi pentru pornirea motoarelor. VARTA vine de la Vertrieb Aufladung Reparatur Transportabler Akkumulatoren, care inseamna Distributie, Reincarcare si Reparatie pentru acumulatori portabili. Doar un an mai tarziu, Varta produce primii acumulatori care sa aduca iluminare pentru automobile, ca sofatul noaptea sa nu mai fie atat de periculos.

Incepand cu anul 2009, Varta incepe sa castige premii peste premii. Mai intai castiga 3 premii intr-un an, pentru “Best Sales Marketing & After Sales Suport” oferit de TEMOT International, “Truck Supplier Award” oferit de Volvo si “Supplier of the Year Award” oferit de General Motors EMEA.

In 2010, Varta lanseaza programul de reciclare ecosteps, pentru a ajuta la planul global de ecologizare. Acest an este, de asemenea, presarat cu premii, castigand pentru a doua oara “Supplier of the Year Award” oferit de General Motors EMEA, dar si “Volkswagen Innovation Award” si “ Volkwagen Group Award for Sustainable Energy Storage System”. Anul urmator bateria Varta Start-Stop este premiata cu Edison Best New Product Award. Ca sa nu se inchida ciclul de premii, dupa un an Varta primeste alte doua premii, unul oferit de MAN, “Truck and Bus Supplier Award” si unul de Group TEMOT International “Innovation Award” pentru tehnologia AGM.

Anul acesta Varta face rebranding, avand un nou logo, etichete, site, cataloage si materiale informative. Toate acestea pentru a fi cat mai deschisi fata de clientii sai si a aduce mai aproape de ei brand-ul Varta.

De aceasta data nu am intrat in detalii, dar Varta are o evolutie mai mult decat constanta. Totul a fost gandit si facut cu o constiinciozitate aparte si in mod realist, adaptand totul la elementele care trebuiau imbunatatite pentru a oferi clientilor o experienta cat mai buna. Asta a facut ca acumultatorii Varta sa aiba si o calitate atat de inalta. Nu este nimic mai cert decat acest aspect al calitatii cand vine vorba despre Varta. Asa ca, daca vreti sa faceti o reala economie, apelati la acumulatori Varta intotdeauna.

Comentariile sunt inchise