Cum alegem un sistem de inchidere pentru usa

In momentul in care de voie sau de nevoie trebuie sa alegem un sistem de inchidere pentru usa de la intrarea in locuinta, este bine sa tinem cont de cateva amanunte:

Gradul de siguranta al sistemelor de inchidere pentru usa

Putem clasa sistemele de inchidere (in functie de gradul de siguranta oferit) in 3 categorii : sisteme de inchidere cu un nivel de siguranta de baza, sisteme de inchidere cu un nivel de siguranta mediu sau inalt.

De cele mai multe ori (din cauza posibilitatilor banesti)  alegem un sistem de inchidere  cu un nivel de siguranta de baza, bazandu-ne pe faptul ca nu locuim intr-o zona centrala, cu pericol mare de spargeri sau gandindu-ne ca daca stam intr-un bloc vechi, hotii nu vor sparge locuinta, argumentand ca nu vor gasi lucruri de valoare. Total gresit! Trebuie sa fiti precauti si sa va ganditi la un aspect important: siguranta dvs. si a familiei dvs.! In plus, statisticile arata ca cele mai multe atacuri se efectueaza asupra inchizatorilor de nivel bazic, deoarece presupun o spargere rapida.

Timpul de deschidere in cazul diverselor forme de atac poate varia intre cateva zeci de secunde si cateva minute. Hotii se folosesc de unelte obisnuite sau sisteme complexe de spargere, infractorii putand intra cu usurinta intr-o locuinta. Daca optati pentru un sistem de inchidere pentru usa cu nivel ridicat de securitate, hotii nu vor reusi sa sparga locuinta cu usurinta sau le va lua cateva ore pentru a reusi, timp in care dvs. (sau vecinii) puteti alerta politia.

Indiferent de tipul usii (metal sau lemn), hotii actioneaza la fel de repede, deoarece sistemul de inchidere este cel care face diferenta in aceste cazuri.

Sistemele de inchidere antiefractie, sunt rezistente la actiuni mecanice de gaurire, rasucire, taiere, dar trebuie sa stiti ca nu sunt indestructibile!

Cateva masuri de siguranta

Cumparati un sistem de inchidere performant, care la partea exterioara nu are niciun fel de sistem de prindere (piulite, suruburi, nituri, etc.), si este dotat cu shilduri speciale, pastile rotative antiperforare (antidrill) confectionate din otel plin sau lamele metalice rezistente la gaurire cu burghie uzuale, blindaje pe cilindru, chei cu amprenta dubla, chei care nu pot fi copiate usor si oriunde, cilindri cu pini concentrici antigaurire/antirupere, cilindrii cu pini de titan s.a.

Montati si folositi doua inchizatori, preferabil de alt tip, cu nivel de siguranta mai redus sau egal cu inchizatoarea principala.

Achizitionati usi metalice care utilizeaza incuietori monobloc, cu zavor masiv sau cu 4 bolturi, cu inchidere intr-un punct sau in 3 puncte.

Cele mai cunoscute marci producatoare de sisteme de inchidere de calitate, sunt: Abus, Mottura, Mul-T-lock, Vachette, Fichet, Laperche, Yale s.a.

Dupa o perioada de utilizare de maxim 1 an, solicitati producatorului sau unui lacatus mecanic specializat, lucrari de curatare si intretinere  a sistemului de inchidere (indiferent de producator sau pret), evitand astfel blocarea sistemelor mecanice de inchidere.

Alegerea unui sistem de inchidere poate fi dificila: exista o gama larga de oferte, de diferite tipuri si preturi. Pentru siguranta dvs. si pentru evitarea situatiilor neplacute (blocarea usilor), este important sa alegeti un produs de calitate.

Nu va lasati prinsi in capcana preturilor mici, a promotiilor, a usilor lucioase si cu multe etichete! De cele mai multe ori, acestea sunt de calitate inferioara.

Daca aveti nevoie de un lacatus mecanic autorizat si specializat in sisteme de inchidere pentru usi, pentru consiliere, evaluari, instalari, revizii, reparatii usi sau deblocari usi de orice fel, va recomandam sa solicitati cu incredere unul dintre specialistii RoServicii.

© RoServicii®

Comentariile sunt inchise